Випічка вдома — це не тільки чудовий смак, але й особливий затишок. Неймовірні аромати булочок і свіжого хліба чудово знімають стрес, покращують настрій і налаштовують на позитив. Якщо ви не маєте досвід в роботі з тістом, починайте з простих рецептів, представлених на https://lvivskirecipes.com.ua/, а з чого краще почати — дивіться в нашій статті.
Булочки з корицею
Щоб приготувати запашні булочки до чаю, візьміть:
- Борошно пшеничне — 500 г;
- Молоко — 250 мл;
- Сухі дріжджі «Львівські» — 7 г;
- Цукор — 75 г;
- Вершкове масло — 80 г;
- Яйце — 1 штука;
- Сіль — щіпка.
Для начинки:
- Вершкове масло — 50 г;
- Кориця мелена — 2 столові ложки;
- Цукор — 100 г.
Приготування:
- Підігрійте молоко й розчиніть у ньому цукор та сухі дріжджі. Залиште на 10 хвилин. Додайте яйце, просяне борошно, сіль і розтоплене масло, замісіть тісто. Поставте в тепло на одну годину.
- Розкачайте тісто в прямокутний пласт. Змастіть маслом, потрусіть цукром і меленою корицею. Згорніть у рулет, а потім поріжте на шматочки однакового розміру. Викладіть на деко й залиште на 20 хвилин. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Круасани
Ніжні та хрумкі круасани — це справжня французька любов, для якої потрібні наступні інгредієнти:
- Борошно пшеничне — 400 г;
- Сухі дріжджі «Львівські» — 5 г;
- Цукор — 30 г;
- Яйце — 1 штука;
- Молоко — 200 мл;
- Сіль — третина чайної ложки;
- Вершкове масло — 200 г.
- Просійте борошно та змішайте з сухими дріжджами. Яйце збийте з цукром і додайте до борошна. Влийте молоко та олію, покладіть сіль. Замісіть тісто і залиште в теплі на одну годину.
- Розділіть тісто на 10 частинок і сформуйте кульки. Кожну розкачайте в пласт товщиною три міліметри. Змащуйте кожен пласт маслом і викладайте поверх попереднього, доки залишиться останній. Його покладіть зверху, але не змащуйте, а присипте борошном. Розкачайте все в один великий пласт, а потім розріжте на 16 трикутників. Загорніть кожен, формуючи круасан.
- Викладіть на деко і поставте в тепло на одну годину. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
Фокача
Для приготування італійської випічки візьміть:
- Борошно пшеничне — 500 г;
- Сухі дріжджі «Львівські» — 7 г;
- Вода — 300 мл;
- Сіль — півтори чайні ложки;
- Цукор — 1 чайна ложка;
- Оливкова олія — 4 столові ложки;
- Морська сіль;
- Розмарин.
Приготування:
- Розчиніть цукор і дріжджі в теплій воді та залиште на 10 хвилин. Просіяне борошно змішайте із сіллю, додайте половину олії та суміш із дріжджами. Замісіть тісто і залиште в теплі на одну годину.
- Деко змастіть олією і перекладіть на нього тісто. Розподіліть по всій поверхні, зробіть вм’ятини пальцями. Змастіть олією, посипте морською сіллю та розмарином. Поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Випікайте за цими простими рецептами та насолоджуйтесь завжди вдалими результатами!