Кулінарія

Магія шоколаду: рецепти шоколадних десертів

Шоколадні десерти завжди створюють атмосферу тепла та затишку. Два простих та смачних рецепти, які ми пропонуємо, подарують вам незабутні моменти насолоди.

Брауні з морозивом

Брауні – це класика шоколадних десертів. Він має насичений смак та дуже м'яку, вологу текстуру, а якщо додати улюблене морозиво – на одній порції ви точно не зупинитесь.

Інгредієнти:

  • темний шоколад (70% какао) – 200 г;
  • вершкове масло – 120 г;
  • цукор – 150 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 100 г;
  • волоські горіхи (за бажанням) – 50 г;
  • какао-порошок – 2 ст. л.;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • сіль; 
  • морозиво ТМ «Ласунка» – для подачі.

 

Магія шоколаду: рецепти шоколадних десертів

Приготування:

  1. У маленькій каструлі розтопіть масло з шоколадом на низькому вогні, постійно помішуючи. Після того як суміш стане однорідною, зніміть з вогню та дайте трохи охолонути.
  2. В окремій мисці збийте яйця з цукром та ванільним цукром до отримання пишної маси. Додайте розтоплений шоколад з маслом й ретельно перемішайте.
  3. В іншій мисці змішайте борошно, какао-порошок та щіпку солі. Просійте їх та додайте до шоколадної суміші. Перемішуйте до однорідної консистенції.
  4. За бажанням додайте подрібнені волоські горіхи, та знову обережно перемішайте. 
  5. Вилийте тісто у змащену маслом або застелену пергаментом форму для випікання (приблизно 20×20 см). 
  6. Випікайте при температурі 180°C близько 25-30 хвилин. Брауні має бути злегка м'яким в середині.
  7. Дайте брауні охолонути в формі, після чого наріжте на порції та подавайте з кулькою морозива. Радимо купити морозиво саме з ванільним смаком, що буде чудово доповнювати шоколад.

Шоколадні мафіни

Шоколадні мафіни – ідеальний вибір для сніданку або легкого десерту до чаю. Вони ніжні, з вишуканим шоколадним смаком та хрусткою скоринкою.

Інгредієнти:

  • темний шоколад (70% какао) – 200 г;
  • борошно – 200 г;
  • цукор – 120 г;
  • молоко – 120 мл;
  • рослинна олія – 100 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • какао-порошок – 2 ст. л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • ванільний екстракт – 1 ч. л.;
  • сіль. 

 

Магія шоколаду: рецепти шоколадних десертів

Приготування:

  1. Розтопіть 100 г темного шоколаду на водяній бані або в мікрохвильовці, періодично помішуючи.
  2. У великій мисці змішайте борошно, какао-порошок, цукор, розпушувач та дрібку солі. Добре перемішайте всі інгредієнти.
  3. В іншій мисці збийте яйця, додайте молоко, олію та ванільний екстракт. Потім влийте розтоплений шоколад та перемішайте до однорідності.
  4. Зробіть в середині сухої суміші невелике заглиблення та влийте рідкі інгредієнти. Перемішайте до отримання однорідного тіста. 
  5. 100 г шоколаду, що залишився подрібніть та додайте у тісто.
  6. Розігрійте духовку до 180°C. 
  7. Наповніть формочки для мафінів тістом, заповнюючи кожну на 2/3. 
  8. Випікайте мафіни 20-25 хвилин або до тих пір, поки зубочистка, вставлена в центр мафіна, не вийде сухою.
  9. Дайте мафінам охолонути в формі кілька хвилин, а потім перекладіть на решітку. 

Секрети успіху

  • Не перетримайте у духовці. Брауні та мафіни мають залишатися трохи вологими всередині, щоб вони були по-справжньому смачними.
  • Вибір шоколаду також дуже важливий. Для брауні та мафінів найкраще використовувати шоколад з високим вмістом какао – це додасть десертам глибокий, багатий смак.

Насолоджуйтеся смачними десертами з шоколаду, які підкорять серце кожного!

Читайте також

Крок за кроком: як приготувати ідеальну паску в домашніх умовах

Паска – це традиційний смачний десерт, який не може відсутній у святковому меню. Але що робить паску ідеальною? Дізнаймося, як приготувати паску крок за кроком у домашніх умовах, використовуючи професійні рекомендації…

Неординарні способи приготування картоплі: від фрі до запеченої

Фото: st5.depositphotos.com Картопля – це незмінний актор на нашому кулінарному подіумі, що здатний перетворитися на найрізноманітніші страви. Вона займає центральне місце в різних кухнях світу, а її неповторний смак…

Кулінарні секрети збереження вітамінів у стравах: як зберегти користь для здоров’я

Фото: img.freepik.com Як відомо, вітаміни – це незамінні речовини, які забезпечують наше здоров’я і допомагають нам бути енергійними і активними. Але чи знаєте ви, що під час кулінарного приготування багато…

8 оригінальних рецептів великодньої паски

Кожна господиня, яка готує великодній хліб самостійно, намагається вразити смаком та оздобленням. Але окрім традиційних інгредієнтів, до тіста можна додавати шампанське чи навіть грудинку, роблячи паску особливою. А ми…

Де замовити суші-сет у Львові з безкоштовною доставкою: огляд закладів

Зараз суші сет Львів пропонує у кожному куточку міста. Якщо ви не знаєте, який саме заклад обрати, то просто прочитайте цей огляд до самого кінця. Тут зібрані найкращі варіанти, які точно вам сподобаються. Слід зазначити, що…