Краса

Безлактозні сири: 7 різновидів сиру з низьким вмістом лактози – Ліза – жіночий сайт для сучасної жінки

Якщо в тебе сильна непереносимість лактози, навіть сир іноді не можна їсти. Але в більш-менш нормальних випадках все ж варто з’їсти шматочок чи два. У новій статті ми розкажемо про види сиру, які не викличуть біль у животі у тих, в кого нетолерантність до лактози.

Безлактозні сири: 7 різновидів сиру з низьким вмістом лактози - Ліза – жіночий сайт для сучасної жінки

Сир — це їжа, якою насолоджуються в усьому світі різними способами: на піці, як гарнір до крекерів, для салату або в супі чи в запіканках. Сир універсальний у використанні в кулінарії, доступний в сотнях різних видів — від бюджетних до суперрозкішних. Але він підходить не всім, особливо людям з непереносимістю лактози.

Хороша новина є — деякі види сирів, які зазвичай можна їсти людям з чутливістю до лактози. Як правило, чим свіжіший сир, тим вищий у ньому вміст лактози. Наприклад, рікота, фета та сир містять багато лактози. Тому найбезпечнішими є витримані тверді сири. Ось п’ять сирів з низьким вмістом лактози, якими ти можеш насолоджуватися, попри непереносимість лактози.

1. Пармезан

Популярний твердий сир пармезан має низький вміст лактози, і зазвичай його преспокійно їдять люди з непереносимістю лактози. Для довідки, цільне молоко містить близько 5% лактози, що робить його особливо важким для перетравлення для людей із чутливістю. Пармезан містить близько 1–3% лактози, що робить його добре переносимим сиром. Пармезан є одним із найкращих варіантів сиру для тих, хто страждає непереносимістю лактози.

Безлактозні сири: 7 різновидів сиру з низьким вмістом лактози - Ліза – жіночий сайт для сучасної жінки

2. Брі

Брі – це м’який сир із низьким вмістом лактози, який часто вживають у гарячому вигляді, іноді з джемом або листковим тістом. У сир брі додають вершки, які створюють вершковий насичений смак. Це також додає трохи лактози; однак брі зазвичай містить менш як 2% лактози. Вершки також додають деякий вміст жиру, що робить брі дещо вищим у порівнянні з іншими м’якими сирами з низьким вмістом лактози, такими як камамбер.

3. Швейцарський сир

Він відомий своїми неймовірними, великими дірками. Швейцарський сир, взагалі, це узагальнена назва для широкого асортименту сирів, більшість з яких має вміст лактози менше ніж 3,5%. Варто вживати менше порцій, щоб уникнути симптомів проблем з травленням.

Безлактозні сири: 7 різновидів сиру з низьким вмістом лактози - Ліза – жіночий сайт для сучасної жінки

4. Чеддер

Це один з найпопулярніших сирів у цьому списку, і він має низький вміст лактози. Це правильно для всіх сортів сиру чеддер, включаючи м’який, гострий та дуже гострий. Сир, який можна розплавити на бутерброді, або їсти холодним в нарізці, та ще й тим, у кого нетолерантність лактози — це чудово.

5. Проволоне

Сир проволоне — це сир з м’яким або гострим смаком, залежно від стилю витримки. І він містить, як правило, менш як 2% лактози. Цей сир прекрасне доповнення для нарізки разом з м’ясними нарізками до пива чи вина. А ще можна зробити з ним страви на грилі, запікати в піці чи в пасті. Це справжня знахідка для кулінара!

6. Грюйєр

Цей твердий швейцарський сорт сиру витримують від 5 до 12 місяців, а тому лактози в ньому дуже мало: менше 0,1 г на 100 г сиру. Витриманий сир грюйєр використовують в різноманітних стравах. Його можна нарізати на сирну тарілку та подавати з медом і горішками, а можна використати для фондю та навіть настругати його на запіканку.

7. Едам

Нідерландський сир едам має мʼякий смак, його також витримують досить довго, і він містить менше 0,5 г лактози на 100 г, тому його так полюбляють ті, кому не можна лактозу. Сир едам – це звичний інгредієнт для бутербродів, сніданків та салатів. Він не перетягує на себе всю увагу від інших інгредієнтів, а ще – чудово плавиться.

Збережи собі цю статтю, щоб не забути!

Читайте також

5 причин погладшання під час свят – Ліза – жіночий сайт для сучасної жінки

Під час свят ми припускаємось ряду помилок, які можуть стати причиною швидшого росту жиру на животі. Що це за помилки та як перестати їх робити? Читай у нашій новій статті.Новорічні свята… час, коли ми розслабляємось, сідаємо…

Печія під час зимових свят: чому виникає, як боротись – Ліза – жіночий сайт для сучасної жінки

Новорічні свята — це чарівна пора, коли ми дивимось всією родиною новорічні фільми, смакуємо наїдки та напої за святковим столом та загалом поринаємо у веселі посиденьки з рідними та близькими. Найменше в цей чудовий час…

Нездорові продукти на сніданок та чим їх замінити – Ліза – жіночий сайт для сучасної жінки

Обмеження споживання цих продуктів на сніданок і не тільки може допомогти швидше схуднути здоровим способом та загалом оздоровити раціон.Сніданок для багатьох людей є найважливішим прийомом їжі протягом дня. Можна встати з…

Похмілля після Нового року: як уникнути – Ліза – жіночий сайт для сучасної жінки

На Новий рік ми часто перебираємо з алкоголем, на гребні радощів та веселощів. А на ранок вже отримуємо наслідки. Головний біль, нудота, почуття безсилля… Як уберегти себе від похмілля?Прокинутися 1 січня зі свіжою…

Причини дратівливості: в період свят і не тільки

Кожна з нас добре знайома зі станом, коли бісить абсолютно все і будь-яка дрібниця може спричинити справжній вибух негативних емоцій. Будь-яке добре слово може викликати роздратування, що вже говорити про холодну манеру мови.…