Кулінарія

Три ідеї сніданків на щодень

Смачно поїсти — справжній ритуал. А з яким настроєм розпочнеш свій день, так він і мине. Підготували для вас добірку швидких і легких сніданків. Особливо вони підійдуть тим, хто не любить витрачати багато часу на готування.

Панкейки з ягодами

Інгредієнти:

  • молоко — 250 мл;

  • рослинна олія — 3 ст. л.;

  • цукор — 4 ст. л.;

  • розпушувач — 1 ч. л.; 

  • сіль — 1/4 ч. л.; 

  • борошно — 170 гр;

  • топінг — усе, що заманеться. Можна взяти класичний кленовий сироп.

Три ідеї сніданків на щодень

Як приготувати 

  1. Збиваємо міксером або віничком молоко, яйця, олію і цукор.

  2. Змішуємо борошно з сіллю і розпушувачем. Після чого просіюємо в молочно-яєчну суміш.

  3. Добре перемішуємо, маса повинна бути однорідною.

  4. Розігріваємо пательню, нічим не змащуючи. Вона повинна бути суха.

  5. Для одного панкейка виливаємо на пательню 2 столові ложки тіста. Після того як почнуть з’являтися бульбашки, млинець необхідно перевернути. На другій стороні він буде смажитися моментально, тому важливо стежити готуванням.

Тортилья

Тортилья — це легкий варіант сніданку для людей із щільним графіком. Ви можете приготувати її за кілька хвилин та насолоджуватися навіть на ходу. Інгредієнти, необхідні для приготування ідеального рецепту сніданку, відносно прості.

Інгредієнти:

  • яйце — 1 шт.;

  • молоко — 1 чайна ложка;

  • тортилья — 1 шт. ;

  • сіль — за смаком;

  • перець — за смаком;

  • додаткові начинки — авокадо, сир, ковбаса тощо.

Три ідеї сніданків на щодень

Варіанти начинок

Як приготувати

  1. Щоб приготувати рол, збийте яйце та змішайте його з молоком.

  2. Збризкайте сковороду невеликою кількістю олії; розігрійте її на середньому вогні та влийте яєчно-молочну суміш. 

  3. Акуратно нахиліть сковороду, щоб яйце рівномірно розподілилося. 

  4. Потушивши кілька хвилин, додайте перець та сіль. Лопаткою візьміть яйце і розподіліть його по тортильї.

  5. Додайте свої улюблені начинки, як-от авокадо, помідори та сир.

  6. Щільно згорніть тортилью і поставте на сковорідку-гриль чи просту сковорідку, щоб додати хрусту.

  7.  Розріжте навпіл, і ваш сніданок готовий. 

Вафлі з фруктовою начинкою

Вафлі — це дуже смачно. Це один із найпопулярніших сніданків на щодень. Ви можете приготувати цю вафлю з фруктовою начинкою за кілька хвилин і взяти її на роботу.

Інгредієнти:

  • молоко — 1 склянка;

  • екстракт ванілі — за смаком;

  • яйця — 2 шт.;

  • кленовий сироп — півсклянки (можна замінити на цукор);

  • борошно — 1 склянка;

  • нарізані яблука — жменя;

  • розпушувач — пів пакетика.

  • сіль — дрібка.

Три ідеї сніданків на щодень

Як приготувати

  1. Візьміть велику миску, збийте два яйця і змішайте їх із молоком, ванільним екстрактом, сіллю, розпушувачем, пшеничним борошном та кленовим сиропом.

  2.  Розігрійте вафельницю і налийте 1/3 склянки суміші у вафельницю.

  3. Дайте вафлям охолонути.

  4.  Готово. Ви можете помістити надлишки вафель у пакети Ziploc та зберігати їх у морозильній камері. Ці вафлі можна подавати з ягодами, нарізаними кубиками яблуками або будь-якими іншими фруктами на ваш вибір.

Нехай смакує!

Читайте також

Крок за кроком: як приготувати ідеальну паску в домашніх умовах

Паска – це традиційний смачний десерт, який не може відсутній у святковому меню. Але що робить паску ідеальною? Дізнаймося, як приготувати паску крок за кроком у домашніх умовах, використовуючи професійні рекомендації…

Неординарні способи приготування картоплі: від фрі до запеченої

Фото: st5.depositphotos.com Картопля – це незмінний актор на нашому кулінарному подіумі, що здатний перетворитися на найрізноманітніші страви. Вона займає центральне місце в різних кухнях світу, а її неповторний смак…

Кулінарні секрети збереження вітамінів у стравах: як зберегти користь для здоров’я

Фото: img.freepik.com Як відомо, вітаміни – це незамінні речовини, які забезпечують наше здоров’я і допомагають нам бути енергійними і активними. Але чи знаєте ви, що під час кулінарного приготування багато…

8 оригінальних рецептів великодньої паски

Кожна господиня, яка готує великодній хліб самостійно, намагається вразити смаком та оздобленням. Але окрім традиційних інгредієнтів, до тіста можна додавати шампанське чи навіть грудинку, роблячи паску особливою. А ми…

Смачна кухня з яловичини: найкращі рецепти для м’ясних гурманів

Фото: freepik.com Справжні гурмани завжди шукають щось особливе, щось, що вразить їх вишуканий смак. І що може бути кращим вибором для цього, як не яловичина – м’ясо, яке завжди вважається делікатесом? Кухня, в…