Здоров'я

Білок №1 для зниження рівня холестерину: що варто терміново додати в тарілку

Білок №1 для зниження рівня холестерину: що варто терміново додати в тарілку

Дієтологи виокремлюють один білок, який слід вживати, щоб знизити рівень холестерину, пише eatingwell.com.

“Коли справа доходить до контролю рівня холестерину, продукти, які ми їмо, можуть відігравати значну роль у загальному здоров’ї нашого серця. Але є один білок, який виділяється як справжнє джерело зниження рівня холестерину, і це скромний волоський горіх”, – йдеться в публікації.

Дослідження показали, що вживання 1-2 унцій цих смачних горіхів щодня протягом двох років знижує загальний рівень холестерину приблизно на 4%.

“Високий рівень (шкідливого) холестерину ЛПНЩ може призвести до утворення бляшок в артеріях, що підвищує ризик серцевих захворювань та інсульту”, – зазначила сертифікована дієтологиня Венді Базіліан.

За словами Базіліан, 1993 року знаменне дослідження Університету Лома-Лінда підкреслило поживні властивості горіхів.

“Відтоді буквально сотні досліджень розширили і підтвердили широкий спектр корисних для здоров’я властивостей горіхів”, – додала вона.

Волоські горіхи – користь для здоров’я

Серед найпозитивніших властивостей волоських горіхів виділяють такі:

Джерело клітковини. Дослідження пов’я зують споживання волоських горіхів зі значним зниженням загального та ЛПНЩ-холестерину. І їхня клітковина може бути однією з причин, зазначила сертифікована дієтологиня Саманта ДеВіто.

Джерело корисних жирів. Волоські горіхи містять не один, а два типи корисних для серця поліненасичених жирів.

Джерело антиоксидантів. Ці смачні горіхи багаті на поліфеноли, корисні рослинні сполуки, пов’язані з поліпшенням здоров’я серця. Борючись із запаленням, ключовим фактором багатьох хронічних захворювань, включно із серцево-судинними захворюваннями, поліфеноли допомагають поліпшити загальну функцію серця.

Підтримують здоров’я кишечника. Було виявлено, що волоські горіхи позитивно впливають на здоров’я кишківника, сприяючи росту й активності корисних кишкових бактерій. Дослідження показують, що біоактивні сполуки у волоських горіхах, такі як клітковина і поліфеноли, забезпечують сприятливе середовище, яке допомагає вашим корисним кишковим бактеріям процвітати.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, яка найкорисніша олія для приготування яєць.

Читайте також

Небезпечні чайні пакетики: вчені зробили приголомшливе відкриття

Чайні пакетики виділяють пластик, який може зашкодити клітинам людини.Зазначається, що упаковка деяких харчових продуктів, зокрема чайні пакетики, викликає особливу тривогу у фахівців. Результати показали, що при їх…

Як привести тиск у норму: звичка №1, яку радять лікарі

Зокрема, необхідно зосередиться на вживанні продуктів, які багаті на клітковину.Кардіолог Шон Коткін, а також сертифіковані дієтологині Керолайн Томасон і Марія Олена Фрага назвали один простий спосіб, як можна знизити…