Здоров'я

Білок №1 для зниження рівня холестерину: що варто терміново додати в тарілку

Білок №1 для зниження рівня холестерину: що варто терміново додати в тарілку

Дієтологи виокремлюють один білок, який слід вживати, щоб знизити рівень холестерину, пише eatingwell.com.

“Коли справа доходить до контролю рівня холестерину, продукти, які ми їмо, можуть відігравати значну роль у загальному здоров’ї нашого серця. Але є один білок, який виділяється як справжнє джерело зниження рівня холестерину, і це скромний волоський горіх”, – йдеться в публікації.

Дослідження показали, що вживання 1-2 унцій цих смачних горіхів щодня протягом двох років знижує загальний рівень холестерину приблизно на 4%.

“Високий рівень (шкідливого) холестерину ЛПНЩ може призвести до утворення бляшок в артеріях, що підвищує ризик серцевих захворювань та інсульту”, – зазначила сертифікована дієтологиня Венді Базіліан.

За словами Базіліан, 1993 року знаменне дослідження Університету Лома-Лінда підкреслило поживні властивості горіхів.

“Відтоді буквально сотні досліджень розширили і підтвердили широкий спектр корисних для здоров’я властивостей горіхів”, – додала вона.

Волоські горіхи – користь для здоров’я

Серед найпозитивніших властивостей волоських горіхів виділяють такі:

Джерело клітковини. Дослідження пов’я зують споживання волоських горіхів зі значним зниженням загального та ЛПНЩ-холестерину. І їхня клітковина може бути однією з причин, зазначила сертифікована дієтологиня Саманта ДеВіто.

Джерело корисних жирів. Волоські горіхи містять не один, а два типи корисних для серця поліненасичених жирів.

Джерело антиоксидантів. Ці смачні горіхи багаті на поліфеноли, корисні рослинні сполуки, пов’язані з поліпшенням здоров’я серця. Борючись із запаленням, ключовим фактором багатьох хронічних захворювань, включно із серцево-судинними захворюваннями, поліфеноли допомагають поліпшити загальну функцію серця.

Підтримують здоров’я кишечника. Було виявлено, що волоські горіхи позитивно впливають на здоров’я кишківника, сприяючи росту й активності корисних кишкових бактерій. Дослідження показують, що біоактивні сполуки у волоських горіхах, такі як клітковина і поліфеноли, забезпечують сприятливе середовище, яке допомагає вашим корисним кишковим бактеріям процвітати.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, яка найкорисніша олія для приготування яєць.

Читайте також

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…

Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси

Сир може допомогти в схудненні, а також нормалізації рівня цукру в крові.Високий вміст білкаОднією з найважливіших поживних властивостей сиру є вміст білка. В одній порції міститься майже 24 грами. Дослідження показують, що…

Складено ТОП-7 продуктів із великим вмістом клітковини: що додати в тарілку

У списку є груші та шпинат.Експерти назвали продукти, які містять навіть більше клітковини, ніж насіння чіа, пише verywellhealth.com.Нагадується, що чоловіки мають з'їдати від 28 до 34 г клітковини на день (залежно від…