Дім

Як розморожувати мʼясо правильно і безпечно: простий спосіб

Як розморожувати мʼясо правильно і безпечно: простий спосіб

Не слід забувати, що якщо м’ясо заморозити, це зовсім не означає, що продукт може зберігатися дуже довго

Заморожування дозволяє зберігати мʼясо на тривалий період, але неправильне розморожування може призвести до серйозних наслідків для здоровʼя. ТСН розповідає, як правильно та безпечно розморозити м’ясо.

Багато людей розморожують мʼясо, просто залишаючи його на столі, але це велика помилка. Якщо температура повітря перевищує +4°C, то в мʼясі можуть почати розмножуватися бактерії. Навіть якщо продукт всередині ще заморожений, його верхній шар стає живильним середовищем для мікроорганізмів.

Також не слід класти заморожене мʼясо у гарячу воду, адже тоді воно почне гнити ще до того, як повністю розморозиться і ви зможете почати щось готувати з нього. Інколи мʼясо кладуть у мікрохвильову піч, проте і це не найкращий варіант, тому що білок під впливом хвиль згорнеться, продукт стане жорстким і несмачним.

Як правильно розморожувати мʼясо

Найкращий спосіб – це дістати мʼясо з морозильної камери, покласти його в достатньо глибоку тарілку і залишити на ніч в холодильнику. Вранці ви вже зможете його готувати. Хоча це досить повільний процес розморожування, проте завдяки низькій температурі ви запобігаєте поширенню небезпечних бактерій.

Інший спосіб, який рекомендують кухарі, полягає в розморожуванні мʼяса в холодній воді. Покладіть шматок у велику каструлю, залийте холодною водою, щоб рідина повністю покрила мʼясо. Кожні пів години міняйте воду на нову.

Як довго можна зберігати заморожене мʼясо

Не слід забувати, що якщо мʼясо заморозити, це зовсім не означає, що продукт може зберігатися дуже довго. Термін придатності залежить від виду мʼяса, наприклад, ціла курка може пролежати до 1 року, натомість шматок свинини буде безпечним лише місяць.

Читайте також

Як варити цільнозернову вівсянку: час приготування та особливості

азвичай більшість виробників друкують на пакуванні крупи невелику інструкцію зі способом та часом приготування Вівсяну цільнозернову крупу вважають одним з найкорисніших варіантів цієї крупи, оскільки вона є найменш…

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Зустріч Ісуса Христа з Симеоном: історія та традиції Стрітення

На Стрітення Господнє існує кілька важливих традицій Стрітення Господнє – це одне з найдавніших та найважливіших християнських свят, яке святкують на початку лютого. Це свято символізує зустріч Ісуса Христа, немовляти, з…

Щоб не злиплися і не розвалились: як правильно варити пельмені

Час приготування залежить від розміру пельменів Пельмені – чудовий варіант, якщо у вас немає часу на приготування їжі, а вони вже лежать в морозилці. Проте, у процесі приготування можуть виникнути питання щодо варіння…

Навіть після дощу вікна будуть чистими: секрет у двох інгредієнтах

Як би добре ви не помили вікно, а після дощу воно знову брудне, наче роками не милося. Але досвідчені господині миють вікна раз на рік, тому що вони у них не забруднюються й завжди чисті. А секрет чистоти у двох…