Дім

Навіщо в суп додають вершкове масло: тепер завжди так роблю

Навіщо в суп додають вершкове масло: тепер завжди так роблю

Вершкове масло робить суп ароматним і надає йому особливого ніжного смаку. Мало хто з кулінарів знає про цю хитрість. Але якщо ви хоч раз спробуєте її застосувати, то більше не зможете готувати по-іншому. Дізнайтеся, чи можна в суп додати вершкове масло і в якій кількості.

Навіщо в суп додають вершкове масло

Кулінари радять додавати вершкове масло в суп, якщо в ньому не вистачає жиру – наприклад, бульйон зварений на овочевій основі. З маленьким шматочком масла страва стане наваристою та апетитною.

Також масло допомагає “подружити” між собою інгредієнти та зробити смак органічнішим. У такому разі воно замінює соус. Вершкові нотки роблять суп ніжним, кремовим і ситним. Спробуйте самі і ви відчуєте, як покращився смак першої страви.

Скільки масла додавати в суп? Достатньо невеликого шматочка вагою 50-80 г залежно від того, наскільки жирним є бульйон. Покладіть продукт у каструлю в наприкінці варіння і вимкніть вогонь. Дайте страві настоятися 10 хвилин і розливайте по тарілках.

Навіщо в борщ додають вершкове масло

У борщ також можна додавати масло – він стане набагато смачнішим і ароматнішим. невеликий шматочок можна розчинити в каструлі, якщо бульйон вийшов несмачним і йому бракує жиру.

Також маслом можна загустити борщ, якщо той вийшов занадто рідким: розтопіть 50 г у пательні та вмішайте ложку борошна, а потім заправте страву цією сумішшю.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…