Дім

Навіщо в суп додають вершкове масло: тепер завжди так роблю

Навіщо в суп додають вершкове масло: тепер завжди так роблю

Вершкове масло робить суп ароматним і надає йому особливого ніжного смаку. Мало хто з кулінарів знає про цю хитрість. Але якщо ви хоч раз спробуєте її застосувати, то більше не зможете готувати по-іншому. Дізнайтеся, чи можна в суп додати вершкове масло і в якій кількості.

Навіщо в суп додають вершкове масло

Кулінари радять додавати вершкове масло в суп, якщо в ньому не вистачає жиру – наприклад, бульйон зварений на овочевій основі. З маленьким шматочком масла страва стане наваристою та апетитною.

Також масло допомагає “подружити” між собою інгредієнти та зробити смак органічнішим. У такому разі воно замінює соус. Вершкові нотки роблять суп ніжним, кремовим і ситним. Спробуйте самі і ви відчуєте, як покращився смак першої страви.

Скільки масла додавати в суп? Достатньо невеликого шматочка вагою 50-80 г залежно від того, наскільки жирним є бульйон. Покладіть продукт у каструлю в наприкінці варіння і вимкніть вогонь. Дайте страві настоятися 10 хвилин і розливайте по тарілках.

Навіщо в борщ додають вершкове масло

У борщ також можна додавати масло – він стане набагато смачнішим і ароматнішим. невеликий шматочок можна розчинити в каструлі, якщо бульйон вийшов несмачним і йому бракує жиру.

Також маслом можна загустити борщ, якщо той вийшов занадто рідким: розтопіть 50 г у пательні та вмішайте ложку борошна, а потім заправте страву цією сумішшю.

Читайте також

Як зробити скріншот на ноутбуці

Скріншот — це знімок екрана, який дозволяє швидко зберегти важливу інформацію або поділитися нею з іншими. Якщо ви шукаєте відповідь на питання, як зробити скріншот на ноутбуці, у цій статті ми розглянемо всі можливі

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Навіть після дощу вікна будуть чистими: секрет у двох інгредієнтах

Як би добре ви не помили вікно, а після дощу воно знову брудне, наче роками не милося. Але досвідчені господині миють вікна раз на рік, тому що вони у них не забруднюються й завжди чисті. А секрет чистоти у двох…

Як правильно сушити речі вдома, коли холодно

Зараз час затяжних дощів і висушити прання на сонці — проблема, з якої часто можна зустрітися. Звичайна сушка у приміщенні може наробити біди: підвищена волога сприяє утворенню конденсату, а він, у свою чергу, —…

Щоб не злиплися і не розвалились: як правильно варити пельмені

Час приготування залежить від розміру пельменів Пельмені – чудовий варіант, якщо у вас немає часу на приготування їжі, а вони вже лежать в морозилці. Проте, у процесі приготування можуть виникнути питання щодо варіння…