Дім

Столова ложка соди – і м’ясо танутиме в роті: ось коли її потрібно додати

Столова ложка соди - і м'ясо танутиме в роті: ось коли її потрібно додати

Приготування м’яса – це окремий вид мистецтва. Процес стає в рази легшим, якщо в рукаві є перевірені лайфхаки. Сьогодні розглянемо, як посмажити м’ясо, використовуючи для маринаду соду.

Маринуємо м’ясо з содою – як смажити свинину

Сода здатна зробити свинину більш соковитою і м’якою, оскільки допомагає їй утримувати вологу. Крім того, вона вийде ніжнішою і швидше промаринується, завдяки здатності соди руйнувати колаген у м’ясі. Використовувати її варто обережно, інакше продукт може змінити смак.

Тепер перейдемо до того, як смажити свинину на сковороді.

Для початку обсушіть свинину паперовим рушником. За необхідності обріжте жир і плівки. Як смажити м’ясо на сковороді:

  • змішайте спеції з содою і замаринуйте м’ясо;
  • залиште його в холодильнику на кілька годин;
  • для приготування розігрійте сковорідку, додайте олію й обсмажуйте свинину до золотистої скоринки.

Дуже важливо в процесі не пересушити, інакше свинину буде важко жувати.

Складно сказати, скільки смажити свинину. Цей вид м’яса потрібно повністю прожарювати, а тому напівзаходи неприпустимі. Найдієвіший метод – це скористатися кулінарним термометром і виміряти температуру всередині, вона має сягнути 70 градусів. При проколі з нього має витікати прозорий сік.

Тепер, коли ви знаєте, як правильно смажити свинину, окремо зазначимо, чому варто обрати саме цей вид м’яса. По-перше, вона не така дорога як яловичина. По-друге, у свинини насичений смак і ніжна текстура – це дає змогу використовувати її у великому діапазоні страв. Вишенькою на торті є поживність цього продукту. У цьому виді м’яса багато білка, заліза, цинку і вітамінів групи В.

Дізнавшись, як смажити м’ясо, може виникнути спокуса робити це щодня. Однак варто враховувати, що в ньому високий вміст насичених жирів і холестерину.

Читайте також

Як приготувати бюджетне добриво для кімнатних рослин

Якщо ви не знаєте чим підживити свої кімнатні рослини, то не треба заморочуватися й шукати спеціальні добрива. Можна самостійно приготувати з бананових шкірок настій, який замінить звичайне добриво. Подробиці Такий настій…

Фруктова міль на кухні: як позбутися

Якщо помітили на кухні велику сіру міль, перевірте всі тумбочки й знайдіть місце, де вона оселилася. Треба перебрати всі крупи. Можливо, у вас лежать сухофрукти або шипшина, подивіться чи не там вона завелася. Повикидайте…

Новорічний стіл: ідеї для декору та смачні рецепти

Для українців Новий рік – це одне з головних свят. Святкують його у кожній сім’ї по-своєму. Звичайно, є більш-менш стандартні речі, що пов’язано з місцевою культурою, наприклад, в кожному будинку є ялинка, але є й свої…

Коли прибирати ялинку для залучення грошей, кохання чи кар’єрних успіхів: 4 важливі поради

Ви могли й не здогадуватись, але від того, коли саме ви приберете ялинку, залежить те, що на вас чекатиме у майбутньому. Розповідаємо, як правильно обирати дату. Після завершення новорічних свят українці активно замислюються…

Морозний любовний гороскоп на 2025 рік: яким знакам Зодіаку перші місяці нового року принесуть кохання?

Уже на початку 2025 року ви можете зустріти кохання усього свого життя! Зірки обіцяють потужну романтичну підтримку, Але тільки для двох знаків Зодіаку. Відчувати весну взимку цілком реально. І ні, річ не про погоду за…