Дім

Чи потрібно мити чорнослив, курагу та родзинки, перш ніж їсти: точна відповідь

Чи потрібно мити чорнослив, курагу та родзинки, перш ніж їсти: точна відповідь

Кулінари, які готують за рецептами, часто зустрічають рекомендації замочувати сухофрукти перед використанням. Але звідки взялася така порада і чи так це необхідно? Може не станеться нічого страшного, якщо з’їсти кілька немитих родзинок? Ми розповімо, чи потрібно мити курагу та інші сухофрукти, і як правильно це робити.

Чи потрібно мити чорнослив, курагу та родзинки

Перед тим, як мити курагу та інші сушені фрукти, потрібно зрозуміти, навіщо ми це робимо.

Якщо сухофрукти куплені на вагу (особливо на ринку), то мити їх потрібно обов’язково. Річ у тім, що такі продукти можуть бути забруднені пилом, бактеріями, грибком та іншими мікроорганізмами. А також їх могли чіпати інші покупці. Замочуючи сухофрукти, ми захищаємо себе від зараження мікробами і хворобами, які передаються через немиті фрукти.

Промислові сухофрукти в упаковках теж можуть нести ризик. Для довгого зберігання і привабливого товарного вигляду їх обробляють діоксидом сірки. Для здорових людей він нешкідливий, але при наявності алергії або астми може спровокувати напад. Ця речовина водорозчинна, тому замочування необхідне.

Чи потрібно мити чорнослив, курагу та родзинки, перш ніж їсти: точна відповідь

Як правильно мити родзинки і курагу

Усі сухофрукти рекомендується ретельно промити під проточною водою в друшляку. Зазвичай цього достатньо, щоб позбутися мікробів. Далі тонкощі обробки різних фруктів відрізняються.

Метод, як мити чорнослив і курагу, однаковий. Ці фрукти рекомендується викласти в глибоку миску і залити гарячою водою. Замочуйте продукти від 30 до 60 хвилин залежно від розміру. Після цього вони стануть безпечними для вживання, а також м’якими та ніжними.

Родзинки промивайте під гарячою проточною водою, а потім замочіть на 10-20 хвилин. Зазвичай цього часу достатньо, щоб ягоди розбухли і стали м’якими. Якщо збираєтеся використовувати родзинки у випічці, то після промивання відкиньте їх на друшляк і обсушіть, а потім обваляйте сушений виноград у борошні. Після цього їх можна вмішувати в тісто.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…