Дім

Чому гречка виходить сухою: найпоширеніші помилки під час варіння

Чому гречка виходить сухою: найпоширеніші помилки під час варіння

Після обсмаження гречку потрібно залити гарячою, а не холодною водою

Гречка – це корисний та смачний продукт. Її дуже легко готувати, проте навіть така проста страва може вийти сухою та несмачною. Pixelinform розповідає про найпоширеніші помилки під час варіння.

Не купуйте пропарену крупу

Пропарена гречка вариться швидше – приблизно за 5 хвилин. Проте її смакові якості та користь значно поступаються звичайній гречці. Вона не має тієї насиченості, яка характерна для класичної гречки.

Але якщо ви купуєте необроблену гречку, варто обирати ту, яка має більш природний смак і зберігає максимальну користь.

Не варіть гречку без попереднього обсмаження

Злегка обсмажте крупу на сухій сковороді або з невеликою кількістю олії перед варінням. Це значно покращить смак і аромат майбутньої страви.

Використовуйте гарячу воду

Після обсмаження гречку потрібно залити гарячою, а не холодною водою. Гаряча пара сприяє кращому пропарюванню крупи, що робить її більш ніжною та смачною.

Використовуйте високу каструлю з вузьким дном

Найкраще для приготування гречки підійде висока каструля з вузьким дном. Такий посуд допоможе крупі пропаритися і зберегти її розсипчастість.

Не відкривайте кришку під час варіння

Перемішування гречки під час приготування псує її текстуру. Замість цього накрийте каструлю кришкою, увімкніть маленький вогонь і залиште кашу на 10-12 хвилин.

Читайте також

Коли прибирати ялинку для залучення грошей, кохання чи кар’єрних успіхів: 4 важливі поради

Ви могли й не здогадуватись, але від того, коли саме ви приберете ялинку, залежить те, що на вас чекатиме у майбутньому. Розповідаємо, як правильно обирати дату. Після завершення новорічних свят українці активно замислюються…

Як приготувати бюджетне добриво для кімнатних рослин

Якщо ви не знаєте чим підживити свої кімнатні рослини, то не треба заморочуватися й шукати спеціальні добрива. Можна самостійно приготувати з бананових шкірок настій, який замінить звичайне добриво. Подробиці Такий настій…

Фруктова міль на кухні: як позбутися

Якщо помітили на кухні велику сіру міль, перевірте всі тумбочки й знайдіть місце, де вона оселилася. Треба перебрати всі крупи. Можливо, у вас лежать сухофрукти або шипшина, подивіться чи не там вона завелася. Повикидайте…

Новорічний стіл: ідеї для декору та смачні рецепти

Для українців Новий рік – це одне з головних свят. Святкують його у кожній сім’ї по-своєму. Звичайно, є більш-менш стандартні речі, що пов’язано з місцевою культурою, наприклад, в кожному будинку є ялинка, але є й свої…

Сиве волосся зникне за 4 хвилини без фарби: взяла з кухні “це” – і тепер грива чорнява, як у молодості

Дізнайтеся, як відновити природний колір волосся та зміцнити його за допомогою простих і ефективних домашніх рецептів без хімічних фарб. Відновити природний колір волосся можна не лише з використанням покупних фарб. У цій…