Здоров'я

Дієтолог назвала білок №1 для зниження артеріального тиску

Дієтолог назвала білок №1 для зниження артеріального тиску

Дипломований дієтолог Девіні Лінго назвала багатий на білок продукт, які рекомендується вживати, щоб знизити артеріальний тиск.

“Коли справа доходить до зниження артеріального тиску, важливо зосередитися на продуктах, які багаті калієм, магнієм, кальцієм і клітковиною, а також містять мало натрію. Джерелом білка, який відповідає всім цим пунктам, є біла квасоля”, – зазначила фахівець у своїй статті на EatingWell.

Вона акцентувала, що ці універсальні боби не тільки є чудовим джерелом рослинного білка, а й містять достатню кількість перерахованих вище поживних речовин, які допоможуть стабілізувати кров’яний тиск.

Біла квасоля – користь для здоров’я

Як уже було сказано, біла квасоля містить кілька примітних поживних речовин, які допомагають знизити артеріальний тиск. Ось основні з них:

Калій. За даними Американської кардіологічної асоціації, адекватне споживання калію знижує потенційні ефекти підвищення артеріального тиску через надлишок натрію. Зокрема, калій спонукає ваші нирки виводити надлишок натрію через сечу і допомагає знизити артеріальний тиск, покращуючи баланс рідини і розслабляючи стінки кровоносних судин.

Магній. Дослідження 2022 року, опубліковане в Cureus, засвідчило, що один зі способів, яким магній знижує артеріальний тиск, – це розслаблення кровоносних судин, що допомагає поліпшити кровотік.

Кальцій. Є ключовим фактором у контролі артеріального тиску, оскільки він допомагає скороченню і розслабленню гладком’язових клітин, що вистилають стінки кровоносних судин. Згідно з дослідженням 2024 року, опублікованим у Journal of Hypertension, дієта, багата на кальцій, пов’язана з нижчим систолічним артеріальним тиском.

Клітковина. Вживання більшої кількості клітковини пов’язане зі зниженням ризику захворювань, включно з хворобами серця, частково через її здатність знижувати артеріальний тиск і рівень холестерину. Дослідження 2022 року, опубліковане в Current Hypertension Reports, припускає, що харчові волокна позитивно впливають на мікробіом кишечника.

Нагадаємо, раніше дієтологиня назвала 9 фруктів і ягід із високим вмістом клітковини.

Читайте також

У п’яти областях можуть ввести “локальний карантин”: МОЗ назвало причину

Ідеться про дистанційне навчання, обмеження кількості відвідувачів в установах та інші протиепідемічні заходи.У п'яти областях через зростання захворюваності на ГРВІ зафіксовано перевищення епідпорогу. Як повідомила…

Що лікує кіноа: дієтологи розкрили 5 цілющих властивостей цього зерна

Кіноа є повноцінним білком і містить усі незамінні для організму амінокислоти.Кіноа - популярна зернова культура, яка до того ж містить багато поживних речовин. Зареєстровані дієтологи назвали 5 змін, які відбудуться в…

Ромашковий чай на ніч: дієтологи пояснили, що буде, якщо вживати напій щодня

Експерти наголосили, що позитивний вплив чаю з ромашки на організм доведений науково.Якщо стрес став нормою вашого життя, він може перерости у хронічну тривогу, а згодом вплинути й на весь організм, спричинивши головні болі,…

Чи корисна гаряча вода з лимоном: уся правда про розрекламований “чудо-напій”

Вода з лимоном може допомогти вам схуднути, погоджуються фахівці.Багато переваг, які приписують гарячій воді з лимоном, не підтверджуються. Про це заявила професорка харчування та директорка Інституту Лайнуса Полінга в…