Здоров'я

Кардіологи назвали найшкідливіший вид кави: від неї вашому серцю дуже погано

Кардіологи назвали найшкідливіший вид кави: від неї вашому серцю дуже погано

Мільйони людей по всьому світу щодня п’ють каву і вважають її своїм найулюбленішим напоєм. Для багатьох чашка кави міцно увійшла в ранкову рутину. Але, враховуючи, що щоденні звички найбільше впливають на наше здоров’я, важливо зрозуміти, як любов до кави позначається на серці. На думку кардіологів, усе залежить від того, як ви її п’єте, пише Parade.

Що стосується впливу чорної кави (без добавок) на здоров’я серця, наукові дослідження дають суперечливі результати. “Існує безліч досліджень про каву, і їхні результати різняться. Ми знаємо, що кава може підвищувати артеріальний тиск і збільшувати жорсткість артерій – обидва ці фактори шкідливі для серця. Однак одне дослідження показало, що помірне споживання кави може знижувати ризик гіпертонії, високого рівня холестерину та інших факторів ризику для серця”, – заявляє кардіолог Едо Паз.

З урахуванням цих суперечливих даних доктор Паз рекомендує пити каву помірно, обмежуючись однією чашкою на день. Директор з клінічної кардіології та серцево-судинної продуктивності, доктор Сем Сетарех також радить пити чорну каву в помірних кількостях.

“Дослідження показують, що одна-дві чашки чорної кави на день можуть поліпшити стан серцево-судинної системи, знижуючи ризик серцевої недостатності та покращуючи судинну функцію завдяки антиоксидантним властивостям кави. Однак надмірне споживання кофеїну може підвищити частоту серцевих скорочень і тиск, особливо у чутливих людей”, – зазначає він.

Хоча дослідження показують, що помірне споживання чорної кави може бути корисним для здоров’я серця, обидва кардіологи підкреслюють, що спосіб приготування кави має значення. Вони стверджують, що кава з додаванням цукру абсолютно шкідлива для серця. Це стосується карамельного макіато, фраппучіно тощо.

Вони часто містять сотні калорій, велику кількість цукру і нездорові жири, які зводять нанівець будь-які потенційні корисні властивості кави.

Надмірне споживання цукру, за словами кардіологів, може пошкоджувати кровоносні судини, призводити до утворення бляшок в артеріях і підвищувати ризик серцево-судинних захворювань. Це також може призвести до інших факторів ризику, таких як діабет або гіпертонія.

Поєднання цукру і кофеїну може викликати стресову реакцію, підвищуючи тиск і частоту серцевих скорочень. Згодом ці фактори сприяють запаленню, утворенню бляшок і збільшенню ризику серцево-судинних захворювань.

Інші новини зі сфери здоров’я

Раніше УНІАН повідомляв про головні помилки в розтяжці, які руйнують ваше тіло після 50 років. Сертифікований фахівець із силової та фізичної підготовки Остін Мартінес поділився унікальними знаннями, накопиченими за понад десятиліття кар’єри.

Крім того, ми розповідали про 8 найкращих продуктів середземноморської дієти. Всі вони корисні для серця. Багато з них містять корисні жири.

Читайте також

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси

Сир може допомогти в схудненні, а також нормалізації рівня цукру в крові.Високий вміст білкаОднією з найважливіших поживних властивостей сиру є вміст білка. В одній порції міститься майже 24 грами. Дослідження показують, що…

Складено ТОП-7 продуктів із великим вмістом клітковини: що додати в тарілку

У списку є груші та шпинат.Експерти назвали продукти, які містять навіть більше клітковини, ніж насіння чіа, пише verywellhealth.com.Нагадується, що чоловіки мають з'їдати від 28 до 34 г клітковини на день (залежно від…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…