Дім

Яку частину свинини брати для відбивних, на шашлик і котлети: детальний гайд (інфографіка)

Яку частину свинини брати для відбивних, на шашлик і котлети: детальний гайд (інфографіка)

Купуючи свиняче м’ясо, не всі можуть зорієнтуватися, яке взяти на котлети, а яке – на шашлик і чи є в цьому взагалі якась різниця. Різниця – є, до того ж істотна, оскільки у різних частин тушки різні особливості, які впливають і на смак страви, і на технологію приготування. Розберемося, яка частина свинини краща для шашлику, що підійде для відбивних, плову або котлет, а з чого потрібно варити холодець.

Яка частина свинини краща на шашлик і для інших страв

Іноді виникає запитання: м’якоть свинини – це яка частина? Або яка частина свинини краща – задня чи передня? Сказати однозначно, що одна частина м’яса краща за іншу – не можна, все залежить від того, що ви будете з них готувати.

  • Яка частина свинини краща для котлет

Для котлет зазвичай беруть жирну свинину, щоб котлети вийшли соковитими. Підійдуть ошийок (шия), передній і задній окіст, грудинка.

  • Яка частина свинини краща для смаження на сковороді

Чудово підходить корейка – яка частина свинини це? Так називають м’ясо на спині вздовж хребта.

Також беруть вирізку – до речі, якщо говорити про те, яка частина свинини нежирна, то це якраз вирізка, вона вважається найпіснішим і найніжнішим м’ясом. З неї виходять чудові стейки і шашлик.

Іноді під вирізкою розуміють будь-який шматок м’яса без кістки, але це не так. М’якоть свинини – це м’ясо без кісточок і сала, воно може бути вирізане з будь-якої частини туші.

Також смачними виходять смажені вуха і п’ятачок, зазвичай із них готують закуски у східному стилі.

Почеревину (підчеревину) також можна брати для смаження, а також копчення, але слід враховувати, що в ній багато сала, тому й використовувати її за призначенням.

  • Яка частина свинини краща для відбивних

Смачні відбивні виходять із корейки, ошийка та окосту (стегна та лопатки). Також беруть кострець – з нього роблять чудові стейки та шніцелі.

  • Яка частина свинини краща для запікання

Щоб запекти свинину, обирають найбільш м’ясисті та м’які частини, які містять небагато жиру – тоді м’ясо виходить ніжним і соковитим. Для цього беруть ошийок, корейку та окіст (передній і задній).

  • Яка частина свинини краща для тушкування

Можна брати практично будь-яку частину тушки, але знову-таки – чим ніжніше м’ясо і більш пісне, тим менше часу його потрібно готувати. Вирізка вийде м’якою і соковитою, але не менш смачними будуть також тушкована щековина (щічки), яку заведено вважати м’ясом нижчого сорту.

  • Яка частина свинини краща для плову

Для плову не радять брати пісне філе – у страві обов’язково мають бути жирні шматки свинячого окосту, лопатки, ошийка та грудинки. Також готують плов і з ребрами.

  • Яка частина свинини для шашлику підходить найкраще

Найсмачніший і найсоковитіший шашлик виходить з ошийка, вирізки та корейки. Але беруть на шашлик також кострець і задній окіст.

Крім усього вищесказаного, додамо також, що, якщо надумаєте варити холодець – тоді беріть свинячу рульку. Якщо ж говорити про копченості, то дуже смачною виходить свиняча грудинка.

В інфографіці нижче можна з легкістю зорієнтуватися, яка частина свинини для чого підходить.

Яку частину свинини брати для відбивних, на шашлик і котлети: детальний гайд (інфографіка)

Раніше ми також розповідали, яка частина курки найкорисніша і що купувати.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…