Дім

Як зберігати зелень у холодильнику тижнями

Як зберігати зелень у холодильнику тижнями

У літній сезон особливо актуальним стає питання збереження зелені. Кріп, петрушка, салат та інші трави швидко втрачають привабливий зовнішній вигляд через в’янення. Щоб підтримувати свіжість зелених паростків якнайдовше, слід виконати кілька нехитрих дій.

Подробиці

Для початку змочіть марлю водою та оберніть нею стебла рослин. Дозволяється загорнути зелень у марлю повністю. Для більшого ефекту можна зверху замотати згорток, що вийшов, у фольгу.

У такому вигляді стебла та листя будь-яких трав залишаться соковитими та міцними довгий час.

Якщо зелені у вас дуже багато, можна зробити заготівлю, яка зберігається в холодильнику цілий місяць.

Для цього добре промийте зелень і струсіть залишки вологи. Після цього видаліть стебла, якщо в цьому є потреба, і дрібно нарубайте придатну для їжі частину.

Рясно посоліть (на 100 г зелені 20 г солі) і покладіть у скляну банку з кришкою, що щільно закривається.

Таку заправку можна додавати у будь-які страви – супи, соуси чи салати.

Читайте також

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Ознаки, за якими можна розпізнати злу людину

Давайте спочатку дізнаємося, яку людину вважають злою? Простіше кажучи, це та, яка чинить злі вчинки. Деякі вважають, що це аморальні, хворі, розпусні та нечесні люди, але цим поняттям складно дати оцінку. Що…

Як потрібно мити печериці перед приготуванням: інструкція

Однією з поширених помилок є промивання печериць під сильним струменем води або використання друшляка Печериці – це улюблений інгредієнт багатьох завдяки їхньому особливому смаку та універсальності. Вони чудово підходять для…

Як за допомогою оцту позбутися запаху риби і цибулі

Рибні страви відрізняються яскравим і незабутнім смаком. Ось тільки приємний аромат іноді виявляється надто сильним. В результаті посуд, в якому подавали їжу або тримали рибу, буквально «просочується» зайвим запахом,…

Як навчитися говорити “ні” і відмежуватися від “токсичних людей”

Якщо вам набридло для всіх бути “хорошою” чи “хорошим” і відчувати щоразу провину, коли очікування сторонніх людей не дорівнюють вашим діям чи можливостям, то час задуматися про коріння цієї проблеми. Подробиці Проаналізуйте…