Дім

Як смачно приготувати манну кашу: поради від шеф-кухаря

Як смачно приготувати манну кашу: поради від шеф-кухаря

Манна каша – це поживна страва, основою якої є пшенична крупа дрібного помелу. Завдяки своїй універсальності манка широко використовується в кулінарії: її додають у випічку, десерти, макаронні вироби та використовують для панірування. Шеф-кухар Євген Клопотенко розповідає, як смачно приготувати манну кашу.

Види манки: яку обрати?

Манна крупа поділяється на три основні види:

  1. М (м’які сорти пшениці) – ідеальна для каш, десертів і ніжних страв.

  2. Т (тверді сорти пшениці) – чудово підходить для панірування, додавання в тісто для хліба чи в фарш.

  3. ТМ (суміш твердих і м’яких сортів) – універсальний варіант для різних страв.

Пропорції для ідеальної манної каші

Пропорції для приготування манки залежать від того, яку консистенцію ви хочете отримати. Хтось любить рідку манку, а хтось, як у садочках, щоб, розділена ложкою, повільно сповзалася докупи.

Якщо ви хочете отримати середню консистенцію, то на 2 порції вам підійде пропорція приблизно 4 столові ложки манки з гіркою на 400 мл рідини. Це може бути манка на воді, яка досить нейтральна на смак, або на молоці, що більше подобається дітям.

Також ви можете регулювати смак сіллю та цукром. Класична пропорція для нейтрального смаку – по ¼ ч. л. солі та цукру на 2 порції. Якщо ви хочете солодку манку, додавайте більше цукру до смаку. Перед подачею додайте трішки масла.

Читайте також

Як зробити скріншот на ноутбуці

Скріншот — це знімок екрана, який дозволяє швидко зберегти важливу інформацію або поділитися нею з іншими. Якщо ви шукаєте відповідь на питання, як зробити скріншот на ноутбуці, у цій статті ми розглянемо всі можливі

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Як правильно сушити речі вдома, коли холодно

Зараз час затяжних дощів і висушити прання на сонці — проблема, з якої часто можна зустрітися. Звичайна сушка у приміщенні може наробити біди: підвищена волога сприяє утворенню конденсату, а він, у свою чергу, —…

Навіть після дощу вікна будуть чистими: секрет у двох інгредієнтах

Як би добре ви не помили вікно, а після дощу воно знову брудне, наче роками не милося. Але досвідчені господині миють вікна раз на рік, тому що вони у них не забруднюються й завжди чисті. А секрет чистоти у двох…

Щоб не злиплися і не розвалились: як правильно варити пельмені

Час приготування залежить від розміру пельменів Пельмені – чудовий варіант, якщо у вас немає часу на приготування їжі, а вони вже лежать в морозилці. Проте, у процесі приготування можуть виникнути питання щодо варіння…