Дієтологи розповіли про всі корисні властивості трав’яного чаю.
Мільйони людей по всьому світу люблять пити чай. Чорний чи зелений – неважливо. Однак достеменно відомо, що цей напій – другий за популярністю на всій планеті, після звичайної води, звісно ж. Але іноді варто звернути увагу на трав’яний чай, бо він не лише освіжає влітку та зігріває взимку, а ще й приносить користь, пише Parade.
Трав’яний чай готують шляхом заварювання сушених трав, квітів, фруктів, насіння або спецій у гарячій воді. Хоча він не багатий на вітаміни, у ньому містяться антиоксиданти, поліфеноли та інші біологічно активні сполуки, заявляє зареєстрована дієтологиня Елізабет Гарріс. Тому дієтологи розповіли, як щоденне вживання трав’яного чаю впливає на організм у короткостроковій і довгостроковій перспективі.
На відміну від чорного чи зеленого чаю, трав’яні чаї не містять кофеїну, підкреслює інша дієтологиня, Гізела Був’є. Вони сприяють розслабленню, покращують травлення і допомагають підтримувати водний баланс в організмі.
Що станеться, якщо пити трав’яний чай щодня?
Трав’яний чай – це, по суті, вода, тому він зволожує організм, роблячи шкіру більш пружною і свіжою. Особливо корисний чай з гібіскуса, оскільки він багатий на антиоксиданти, які борються зі старінням.
Крім того, якщо ви страждаєте від здуття живота, закрепів або синдрому подразненого кишківника (СПК), спробуйте пити чай з м’ятою. Він розслабляє стінки кишківника, полегшуючи неприємні симптоми.
А ще, якщо у вас спостерігаються проблеми зі сном, варто придивитися до чаю з ромашкою і лавандою. Дослідження показали, що ромашковий чай особливо ефективний для літніх людей. Однак не рекомендується пити чай просто перед сном, оскільки захочете в туалет посеред ночі.
Якщо питимете чай із розмарином і гінкго білоба, то зможете поліпшити власні когнітивні функції та знизити запалення в мозку, ризик хвороби Альцгеймера і деменції, а також поліпшити пам’ять.
Якщо хочете зміцнити серце, спробуйте чай із гібіскуса або кориці. Дослідження показали, що гібіскус ефективніший за багато інших чаїв у зниженні тиску, а кориця, наприклад, допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань.
Найголовніше у всіх цих випадках – не додавати до чаю цукор або інші штучні підсолоджувачі.
Раніше УНІАН повідомляв, що дієтологи назвали чай №1 для довголіття.