Здоров'я

Дієтологи назвали чай №1 для довголіття

Дієтологи назвали чай №1 для довголіття

Коли мова заходить про те, що пити для поліпшення здоров’я, у центрі уваги опиняється зелений чай. Однак, якщо ви хочете жити довше, є ще один напій, який варто додати до свого раціону.

Видання Eating Well пише, що йдеться про чорний чай.

“Включення чорного чаю до свого розпорядку дня може стати приємним і простим способом підтримати довголіття та загальний стан здоров’я”, – каже дипломована дієтологиня з Лос-Анджелеса Вандана Шет.

Чорний чай – користь популярного напою

Чорний чай може знизити ризик передчасної смерті

Чорний чай містить велику кількість антиоксидантів

На відміну від інших видів, листя чорного чаю повністю окислюється, що призводить до утворення антиоксидантів, які не так поширені в інших сортах. Зокрема, в чорному чаї багато груп флавоноїдів, які називаються теафлавінами і теарубігінами, що зменшують хронічне запалення і допомагають з профілактикою низки захворювань.

Чорний чай може підтримати здоров’я серця

Завдяки вмісту антиоксидантів, дослідження показують, що вживання чорного чаю може допомогти знизити ризик серцево-судинних захворювань. Дослідження також показали, що чорний чай корисний для підвищення рівня кров’яного тиску.

Як пити чорний чай

Вибирайте неміцний листовий чай.

“Розсипний чай може бути ефективнішим, ніж чай із пакетиків”, – каже сімейна дієтологиня Дженніфер Хаус.

Заварюйте чай не менше 3 хвилин.

Шет рекомендує заварювати чорний чай від 3 до 5 хвилин, щоб витягти з листя більше антиоксидантів. Майте на увазі, що чим довше ви будете заварювати чай, тим сильнішим буде його смак і, швидше за все, гіркота.

Відмовтеся від цукру.

“Цукор може звести нанівець деякі корисні властивості чорного чаю, наприклад, його здатність запобігати інсульту”, – каже Хаус.

Якщо вам не подобається смак простого чорного чаю, дієтолог рекомендує купувати сорти, ароматизовані сушеними квітами або травами.

Додайте лимонний сік.

Чорний чай містить таніни, які можуть перешкоджати засвоєнню заліза. Якщо ви п’єте чорний чай під час їжі, Шет рекомендує додавати в нього лимонний сік або стежити за тим, щоб на вашій тарілці була хоча б одна страва, багата на вітамін С, щоб поліпшити засвоєння заліза.

Випивайте щонайменше дві чашки на день.

Хоча магічного числа не існує, дослідження показують, що найбільшу користь приносить вживання не менше двох чашок чорного чаю на день.

Не пийте чорний чай перед сном.

Повноцінний нічний відпочинок також важливий для довголіття. Оскільки чорний чай містить кофеїн, Хаус рекомендує пити його вранці або рано ввечері, щоб не заважати сну.

Раніше УНІАН писав, як чорний чай впливає на мозок.

Читайте також

Пластичний хірург назвав спосіб №1 виглядати молодшим: у Гарварді погоджуються

Люди, які прагнуть зберегти молодість, часто ігнорують один потужний і абсолютно безкоштовний спосіб виглядати та почуватися молодше.Деякі заможні технологічні магнати витрачають мільйони на радикальні й подекуди сумнівні…

Чому обмеження націнок не зробить ліки дешевшими: аналіз структури цін на фармринку

В умовах великої війни ліки залишаються чи не єдиним товаром із найнижчою інфляцією — 12,4% за рік, тоді як загальний рівень цін в Україні зріс на 44,2%. Особливо відчутним стало подорожчання базових товарів та послуг.…

Учені встановили максимальний вік, до якого може дожити людина

Організм зрештою досягає точки, коли він просто не може більше відновлювати себе, незалежно від того, наскільки здоровим він був.Упродовж століть люди мріяли розширити межі старіння, проте нове дослідження показує, що ми…

Названо 14 суперкорисних продуктів, які можна довго зберігати у кладовій

У головних ролях кіноа, мигдальна олія та багато іншого.Термін "суперпродукти" відноситься до особливо багатих поживними речовинами продуктів, які забезпечують безліч важливих переваг для здоров'я.Прикладами є…

Цих компонентів не повинно бути у складі фарби для волосся: який найнебезпечніший колір

За словами трихолога, далеко не завжди безаміачні барвники кращі за аміачні.Існує думка, що фарба для волосся без аміаку краща, ніж та, у складі якої є цей компонент. Насправді, це не завжди так - виявилося, що на якість…