Дім

Як швидко почистити часник: 6 знайомих і незвичних способів

Як швидко почистити часник: 6 знайомих і незвичних способів

Часник – один із найпопулярніших інгредієнтів у кулінарії. Однак перед тим, як додати цей продукт у страву, потрібно правильно його очистити, що може бути складним завданням, особливо якщо ви звикли використовувати вже подрібнений часник або вам потрібно почистити багато зубчиків одразу. Martha Stewart розповідає про 6 ефективних методів очищення часнику, які допоможуть вам зробити це швидко та без зайвих зусиль.

Як підготувати часник до очищення

Перед тим, як почати чистити часник, необхідно видалити верхній шар лушпиння – він зазвичай найбрудніший.

6 найкращих способів очищення часнику

1. Струсіть часник у банці.

Один із найпростіших і найшвидших способів очищення – використання скляної банки. Цей метод полягає в тому, що часник від ударів об стінки банки сам відокремлюється від лушпиння.

Як це зробити:

  1. Покладіть головку часнику в банку та закрутіть кришку.
  2. Інтенсивно струсіть банку, поки зубчики не відокремляться.
  3. Вийміть їх і видаліть зайве лушпиння.
  4. Якщо потрібно, повторіть процес, поки весь часник не буде очищений.

2. Притисніть ножем.

Цей класичний метод широко використовується шеф-кухарями. Вам знадобиться кухонна дошка та великий ніж.

Як це зробити:

  1. Відокремте зубчик від головки.
  2. Покладіть його на дошку та накрийте плоскою стороною ножа.
  3. Натисніть на ніж долонею, поки зубчик злегка не трісне.
  4. Видаліть лушпиння – воно легко відокремиться.

3. Нагрійте в мікрохвильовці.

Невелике підігрівання допоможе легко зняти шкірку з часнику.

Як це зробити:

  1. Відріжте верхівку часникової головки.
  2. Покладіть її в мікрохвильову піч на 10-20 секунд.
  3. Вийміть і акуратно зніміть лушпиння.

4. Почистіть руками.

Найпростіший спосіб – вручну зняти лушпиння. Для цього знадобиться ніж та кухонна дошка. І хоча цей спосіб і зручний, але залишає на руках запах часнику.

Як це зробити:

  1. Відокремте зубчики від головки.
  2. Зніміть шкірку з зубчиків нігтями або ножем для чищення.

5. Замочіть у гарячій воді.

Якщо замочити зубчики у гарячій воді, їх буде легше очистити.

Як це зробити:

  1. Покладіть часник у миску.
  2. Залийте гарячою водою та залиште на хвилину.
  3. Зніміть лушпиння – воно відходитиме значно легше.

6. Використовуйте часниковий прес.

Якщо вам потрібно подрібнити часник, використовуйте спеціальний інструмент.

Як це зробити:

  1. Покладіть зубчик (навіть неочищений) у прес.
  2. Стисніть ручки – подрібнений часник пройде крізь отвори, а шкірка залишиться всередині.

Читайте також

Як зробити скріншот на ноутбуці

Скріншот — це знімок екрана, який дозволяє швидко зберегти важливу інформацію або поділитися нею з іншими. Якщо ви шукаєте відповідь на питання, як зробити скріншот на ноутбуці, у цій статті ми розглянемо всі можливі

Як варити цільнозернову вівсянку: час приготування та особливості

азвичай більшість виробників друкують на пакуванні крупи невелику інструкцію зі способом та часом приготування Вівсяну цільнозернову крупу вважають одним з найкорисніших варіантів цієї крупи, оскільки вона є найменш…

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Зустріч Ісуса Христа з Симеоном: історія та традиції Стрітення

На Стрітення Господнє існує кілька важливих традицій Стрітення Господнє – це одне з найдавніших та найважливіших християнських свят, яке святкують на початку лютого. Це свято символізує зустріч Ісуса Христа, немовляти, з…

Щоб не злиплися і не розвалились: як правильно варити пельмені

Час приготування залежить від розміру пельменів Пельмені – чудовий варіант, якщо у вас немає часу на приготування їжі, а вони вже лежать в морозилці. Проте, у процесі приготування можуть виникнути питання щодо варіння…