Дім

Навіщо смажити рис перед варінням: маленька хитрість, яка зробить страву смачнішою

Навіщо смажити рис перед варінням: маленька хитрість, яка зробить страву смачнішою

Обсмаження рису перед варіннням потрібно для того, щоб він був розсипчастим

Рис – один із найпопулярніших гарнірів, але мало хто знає, що його можна зробити ще смачнішим завдяки простому прийому. УНІАН розповідає, чому перед варінням рис варто обсмажити та як це впливає на смак страви.

Чому смажать рис перед варінням

Обсмаження рису перед варіннням потрібно для того, щоб він був розсипчастим. У процесі обсмажування крупинки стають ароматними і добре відокремлюються одна від одної. Після варіння такий рис не буде злипатися, що дуже важливо в приготуванні плову.

Не обсмажуйте крупу для страв, де потрібен щільний та липкий рис. Також не треба смажити круглозерні сорти – вони не стануть розсипчастими.

Як обсмажити рис перед варінням

Перед обсмажуванням обов’язково добре промийте кілька разів рис. Потім відкиньте на друшляк і злийте всю воду. Розігрійте сковорідку з кількома ложками олії та викладіть крупу одним шаром. Обсмажуйте кілька хвилин, регулярно помішуючи. Зерна мають стати сухими та прозорими.

Після цього залийте рис окропом або перекладіть у каструлю з киплячою водою. Варіть до готовності (15-20 хвилин) і подавайте до столу. Щоб каша була смачною, посоліть її на самому початку варіння.

Читайте також

Як зробити скріншот на ноутбуці

Скріншот — це знімок екрана, який дозволяє швидко зберегти важливу інформацію або поділитися нею з іншими. Якщо ви шукаєте відповідь на питання, як зробити скріншот на ноутбуці, у цій статті ми розглянемо всі можливі

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Навіть після дощу вікна будуть чистими: секрет у двох інгредієнтах

Як би добре ви не помили вікно, а після дощу воно знову брудне, наче роками не милося. Але досвідчені господині миють вікна раз на рік, тому що вони у них не забруднюються й завжди чисті. А секрет чистоти у двох…

Як і скільки потрібно варити горох: прості поради від шеф-кухаря

Багато хто уникає приготування гороху, адже процес здається занадто важким Страви з гороху популярні не лише через унікальний смак, а й за корисні властивості, адже ці бобові є чудовим джерелом рослинного білка. З гороху…

Якими матеріалами ніколи не можна мульчувати часник і цибулю: постраждає урожай

Найбільш поширеними матеріалами для мульчування є опале листя, солома, сіно та хвойні Мульчування грядок є дуже корисною процедурою, але важливо пам'ятати, що не всі матеріали підходять для всіх культур і можуть…