Зазначається, що цей фрукт має сприятливий вплив на стан здоров’я.
Якщо тост з авокадо входить у ваш сніданок, то велика ймовірність, що ви з’їли свою порцію авокадо. Цей фрукт неймовірно популярний.
Видання Martha Stewart з’ясувало, що буде, якщо їсти авокадо щодня.
Авокадо – фрукт родом із Мексики та Центральної Америки. З ботанічної точки зору він вважається ягодою, але часто його їдять як овоч. Відомі також як алігаторові груші, авокадо ростуть на деревах і відносяться до сімейства лаврових, до якого входять кориця і лавровий лист.
Авокадо – користь і шкода
Знижує ризик захворювань
Авокадо багатий хорошими жирами, відомими як мононенасичені жирні кислоти, каже Кенданс Пампер, зареєстрований дієтолог у Медичному центрі Векснера Університету штату Огайо. Ці жири здатні боротися із запаленням і окислювальним стресом – двома ключовими факторами, що беруть участь у розвитку хронічних захворювань.
Допомагає травленню
“Авокадо також є гарним джерелом харчових волокон, – ділиться Пампер, – Ця клітковина діє як пребіотик, або речовина, що підтримує здоров’я травлення, живлячи корисні бактерії кишківника і сприяючи їхньому зростанню”.
Ця клітковина також допомагає зменшити запалення і поліпшити різноманітність кишкових бактерій, що сприяє регулярному випорожненню кишківника, каже дієтолог.
Сприяє здоров’ю мозку
Корисні жири авокадо допомагають зменшити запалення і збільшити приплив крові до мозку, каже Пампер. В авокадо також багато вітаміну Е – антиоксиданту, який може допомогти уповільнити прогресування вікового неврологічного спаду, додає вона.
“Інші поживні речовини, що містяться в авокадо, включно з калієм, магнієм, вітаміном B6 і фолатом, корисні для мозку, оскільки вони відіграють роль у розвитку та функціонуванні мозку, руховому контролі, навчанні, пам’яті, пізнанні та настрої”, – каже Пампер.
Підтримує серце
Ще одна користь авокадо для здоров’я пов’язана із серцем. Для початку, клітковина і жири, що містяться в цьому фрукті, допомагають знизити рівень холестерину в крові, який є основним фактором ризику розвитку серцевих захворювань.
“Авокадо також містить фітостероли, або рослинні стероли, – додає Пампер. – Ці речовини, як відомо, знижують рівень холестерину в крові та кров’яний тиск, тим самим захищаючи серце.”
Як вибрати авокадо в магазині
Стиглі авокадо можуть швидко зіпсуватися, тому купити ідеальний екземпляр може бути непросто.
“Якщо ви хочете використати його того самого дня, злегка натисніть на шкірку, – радить Ванесса Алі, магістр кулінарії та доцент Коледжу харчових інновацій і технологій при Університеті Джонсона і Уельсу. – Вона має злегка подаватися на дотик без кашки. Колір також може бути підказкою. Авокадо Хасс, найпоширеніший сорт, темніє в міру дозрівання, перетворюючись із яскраво-зеленого на майже чорний”.
Крім того, за її словами, якщо вам потрібно зберігати авокадо, то обирайте твердіші, з рівномірним зеленим кольором і дайте їм дозріти за кімнатної температури.
Алі радить під час купівлі видалити невелику плодоніжку у верхній частині і перевірити м’якоть під нею. Якщо вона зелена, то можна брати, але якщо вона коричнева, то, найімовірніше, авокадо перезріло.
Раніше УНІАН писав, як змусити авокадо дозріти за одну ніч.