Здоров'я

15 найгірших продуктів для сніданку, які підвищують рівень цукру в крові

15 найгірших продуктів для сніданку, які підвищують рівень цукру в крові

Видання Eat This, Not That пише, що у людей з діабетом першого типу організм перестає виробляти інсулін, тому що імунна система помилково атакує і знищує здорові клітини підшлункової залози, що виробляють інсулін.

“У людей з діабетом другого типу підшлункова залоза виробляє інсулін, але організм стає до нього несприйнятливим. Спочатку вироблення інсуліну збільшується в спробі компенсувати його недостатню дію, але врешті-решт клітини, що виробляють інсулін, виснажуються, і вироблення інсуліну знижується, що часто вимагає лікування інсуліном і на пізніх стадіях діабету 2 типу. На відміну від діабету першого типу, багатьом випадкам діабету другого типу можна запобігти за допомогою дієти і фізичної активності”, – розповів доктор Камілло Рікорді, директор Інституту дослідження діабету і програми клітинної трансплантації.

Чому стрибки цукру в крові небезпечні

Стрибок цукру в крові може призвести до таких серйозних проблем, як хвороби серця, проблеми з нирками і пошкодження нервів.

“Існує безліч чинників, які можуть спричинити стрибок цукру, наприклад, дієта, стрес, сон, інтенсивні фізичні навантаження і приймання ліків. Тимчасовий стрибок цукру – це нормально. Зазвичай цукор у крові підвищується, а незабаром після цього він повертається в нормальний діапазон. Однак тривале підвищення цукру в крові може призвести до пошкодження нирок, нервових закінчень, зору та серця. Людям із діабетом 1-го, 2-го типу або переддіабетом складніше регулювати рівень цукру в крові або через нездатність організму виробляти інсулін, або через резистентність до інсуліну”, – пояснює Меддісон Саалінгер, дієтологиня в Інституті дослідження діабету при Університеті Маямі.

Існує безліч продуктів, які діабетикам складно вживати, особливо у великих порціях.

“Існує три основні макронутрієнти: вуглеводи, білки та жири. Вуглеводи можуть спричиняти стрибки цукру в крові, тоді як білки та жири практично не впливають на цей процес. Прості вуглеводи зазвичай підвищують цукор у крові швидше і вище, тоді як складні вуглеводи підвищують цукор повільніше і помірніше. Прості вуглеводи – це соки, газована вода, цукерки, десерти, рафіновані злаки, наприклад, білий хліб, деякі крупи і крекери, а також фрукти. Складні вуглеводи – це цільне зерно, овочі, квасоля і бобові. Основна відмінність між цими двома групами – вміст клітковини. Саме клітковина допомагає вуглеводам перетравлюватися повільніше і уповільнює стрибки цукру в крові”, – зазначила Саалінгер.

Яка їжа підвищує цукор у крові

  • бублики;
  • млинці з сиропом;
  • кава;
  • вафлі;
  • фруктові смузі;
  • випічка;
  • французькі тости;
  • крепи;
  • перероблені високовуглеводні пластівці для сніданку;
  • ароматизовані йогурти;
  • білий хліб;
  • фастфуд;
  • підсолоджена ароматизована вівсянка;
  • гранола;
  • боули з асаї.

Раніше УНІАН писав, що дієтологи назвали 8 найкращих продуктів для сніданку.

Читайте також

Пластичний хірург назвав спосіб №1 виглядати молодшим: у Гарварді погоджуються

Люди, які прагнуть зберегти молодість, часто ігнорують один потужний і абсолютно безкоштовний спосіб виглядати та почуватися молодше.Деякі заможні технологічні магнати витрачають мільйони на радикальні й подекуди сумнівні…

Чому обмеження націнок не зробить ліки дешевшими: аналіз структури цін на фармринку

В умовах великої війни ліки залишаються чи не єдиним товаром із найнижчою інфляцією — 12,4% за рік, тоді як загальний рівень цін в Україні зріс на 44,2%. Особливо відчутним стало подорожчання базових товарів та послуг.…

Учені встановили максимальний вік, до якого може дожити людина

Організм зрештою досягає точки, коли він просто не може більше відновлювати себе, незалежно від того, наскільки здоровим він був.Упродовж століть люди мріяли розширити межі старіння, проте нове дослідження показує, що ми…

Названо 14 суперкорисних продуктів, які можна довго зберігати у кладовій

У головних ролях кіноа, мигдальна олія та багато іншого.Термін "суперпродукти" відноситься до особливо багатих поживними речовинами продуктів, які забезпечують безліч важливих переваг для здоров'я.Прикладами є…

Вчені тестують назальний препарат, який може боротися з раком підшлункової залози

Лише у США кожного року ця хвороба забирає 52 тисячі життів.Американські дослідники запропонували новий підхід, який може допомогти вилікувати рак підшлункової залози. Зокрема вони розробили цільовий метод назальної доставки,…