Цей фрукт допоможе знизити рівень холестерину в організмі, але ризики переїдання можуть вас здивувати.
Цей цитрусовий фрукт багатий на вітамін С, клітковину і потужні антиоксиданти, допомагаючи підтримувати імунну систему сильною, а організм здоровим.
Користь апельсинів для здоров’я
Ви рідше хворієте – апельсини багаті вітаміном С, фолатом і антиоксидантами, які полегшують для організму боротьбу з мікробами, що можуть викликати захворювання. “Вітамін С – потужний антиоксидант, який може зміцнити імунну систему і знизити окислювальний стрес”, – сказала дієтологиня Алісса Пачеко, пише Eatingwell.
Один середній апельсин містить 92% добової норми вітаміну С і 12% добової норми фолату, двох мікроелементів, які підтримують функцію декількох типів імунних клітин в організмі.
Крім мікроелементів, що підтримують імунітет, в апельсинах також багато флавоноїдів, зокрема гесперидину, який має протимікробні, антиоксидантні та імуностимулювальні властивості.
Шкіра може гоїтися швидше – можете сміливо додавати апельсин у щоденний догляд за шкірою. “Вітамін C відіграє ключову роль у синтезі колагену і загоєнні ран, особливо при загоєнні пролежнів”, – сказала Пачеко.
Колаген – це білок, який надає шкірі структуру та еластичність і залежить від вітаміну C для засвоєння організмом.
Ви можете їсти частіше – один цілий апельсин середнього розміру містить 3 грами клітковини або 10% від рекомендованої добової норми.
Вода і розчинна клітковина в цитрусових можуть допомогти легше ходити до туалету, якщо ви боретеся із закрепами. Дослідження показало, що цитрусові збільшують кількість біфідобактерій у травному тракті, покращуючи загальний стан кишківника.
Можете знизити ризик серцевих захворювань – більше половини клітковини в апельсинах – це розчинна, яка допомагає знизити рівень холестерину в крові, фактор ризику серцевих захворювань. І хоча будь-яке джерело розчинної клітковини може допомогти знизити рівень холестерину, апельсини мають додаткову перевагу у вигляді потужних флавоноїдів, які працюють над поліпшенням ліпідного обміну, зменшенням запалення і зниженням артеріального тиску.
Кому не можна їсти апельсини
Є також кілька побоювань з приводу їхнього регулярного вживання, особливо якщо у вас рефлюкс або підвищений ризик меланоми.
“Оскільки апельсини більш кислі, люди з печією можуть відчувати більше симптомів під час вживання апельсинів”, – пояснила Пачеко.