Здоров'я

3 інгредієнти і стільки користі: цей “горіховий” сніданок поліпшить роботу мозку на весь день

3 інгредієнти і стільки користі: цей "горіховий" сніданок поліпшить роботу мозку на весь день

Нове дослідження показує, що всього жменю волоських горіхів за сніданком може серйозно поліпшити роботу мозку, посилюючи пам’ять і когнітивні здібності протягом дня.

“Це дослідження підтверджує, що волоські горіхи – справжня їжа для мозку”, – заявила професорка нейробіології Клер Вільямс з Університету Редінга, яка очолила дослідження, пише New York Post.

В експерименті взяли участь 32 здорових молодих людини віком від 18 до 30 років, які їли два різні сніданки в різні дні:

  • один був багатий на волоські горіхи,
  • другий мав таку саму калорійність, але без горіхів.

Група, яка вживала горіхи, починала ранок з однієї й тієї самої страви: 50 грамів волоських горіхів, змішаних із мюслі та йогуртом.

Протягом наступних шести годин учасники проходили когнітивні тести, в той час як вчені відстежували їхню мозкову активність. Як виявилося, вживання волоських горіхів прискорило реакцію і поліпшило пам’ять порівняно з безгоріховим сніданком.

“Жменя волоських горіхів за сніданком може дати молодим людям розумову перевагу, коли їм потрібно показати максимальну продуктивність”, – зазначила Вільямс. Зміни в мозковій активності у випробовуваних також вказували на те, що горіхи допомагають мозку працювати ефективніше під час складних завдань.

Аналізи крові показали позитивні зміни в рівнях глюкози та жирних кислот, що важливо для підтримки роботи мозку. Ключову роль у всіх цих корисних властивостях відіграє унікальний склад горіхів – омега-3 (альфа-ліноленова кислота), білок і поліфеноли.

Інші новини зі сфери здоров’я

Раніше УНІАН повідомляв про 15 найгірших продуктів для сніданку, які підвищують рівень цукру в крові. Існує безліч чинників, які можуть спричинити стрибок цукру, наприклад, дієта, стрес, сон, інтенсивні фізичні навантаження і приймання ліків. Тимчасовий стрибок цукру – це нормально. Однак тривале підвищення цукру в крові може призвести до пошкодження нирок, нервових закінчень, зору та серця.

Крім того, писали, яку кашу можна їсти щодня. Дієтологи назвали 7 найкорисніших круп. Крупи, про які йдеться нижче, універсальні: їх можна готувати з м’ясом, як основну страву, додавати до перших страв, подавати з овочами в салатах або навіть як сніданок чи десерт.

Читайте також

Пластичний хірург назвав спосіб №1 виглядати молодшим: у Гарварді погоджуються

Люди, які прагнуть зберегти молодість, часто ігнорують один потужний і абсолютно безкоштовний спосіб виглядати та почуватися молодше.Деякі заможні технологічні магнати витрачають мільйони на радикальні й подекуди сумнівні…

Чому обмеження націнок не зробить ліки дешевшими: аналіз структури цін на фармринку

В умовах великої війни ліки залишаються чи не єдиним товаром із найнижчою інфляцією — 12,4% за рік, тоді як загальний рівень цін в Україні зріс на 44,2%. Особливо відчутним стало подорожчання базових товарів та послуг.…

Учені встановили максимальний вік, до якого може дожити людина

Організм зрештою досягає точки, коли він просто не може більше відновлювати себе, незалежно від того, наскільки здоровим він був.Упродовж століть люди мріяли розширити межі старіння, проте нове дослідження показує, що ми…

Названо 14 суперкорисних продуктів, які можна довго зберігати у кладовій

У головних ролях кіноа, мигдальна олія та багато іншого.Термін "суперпродукти" відноситься до особливо багатих поживними речовинами продуктів, які забезпечують безліч важливих переваг для здоров'я.Прикладами є…

Тренер назвав помилку №1, яка заважає позбутися жиру на животі

Якщо ви серйозно налаштовані спалити жир на животі, настав час змінити бігову доріжку на пару гантелей.Прибрати жир на животі дуже складно, але ще більше ускладнює це завдання те, що багато хто вирішує його неправильно.Вони…