Здоров'я

5 уроків здоров’я, які ми можемо винести з 1950-х років: корисніше і не придумаєш

5 уроків здоров'я, які ми можемо винести з 1950-х років: корисніше і не придумаєш

Майже половина американців вважає, що життя в період 1950-х років було кращим. При цьому, в плані здоров’я багато що покращилося: люди живуть довше завдяки профілактиці, сучасним лікам, медичним технологіям і більш усвідомленому підходу до харчування і способу життя, пише New York Post.

Але, незважаючи на це, ожиріння і діабет у США досягли рекордних рівнів. Через це пропонуємо винести корисні уроки з 1950-х років.

Готуйте вдома частіше

У ті роки сім’ї ї їли разом, тоді як фастфуд був рідкістю. Нині ж ми віддаємо перевагу більше їсти в закладах, замовляти доставки і менше їсти домашню їжу. Однак варто пам’ятати, що в ресторанах часто використовують дешеві олії та добавки, що погіршують якість їжі.

Їжте менше ультраоброблених продуктів

Зараз велику роль у нашому харчуванні відіграють продукти на кшталт газованої води, снеків і напівфабрикатів. Їхнє масове виробництво почалося в 70-х із появою дешевого кукурудзяного сиропу. Вживання таких продуктів збільшує ризик серцево-судинних захворювань, діабету і раку.

Контролюйте порції

Розміри порцій зросли в рази: гамбургери стали втричі більшими, порції картоплі фрі – удвічі, а кока-кола тепер продається не в 180-200 мілілітрових пляшках, а в півлітрових і більше.

Менше витрачайте часу, дивлячись на екран

Діти 50-х були активнішими, грали на вулиці та каталися на велосипедах. Сьогодні рухливі ігри відійшли на другий план, адже в руках з’явився телефон чи планшет. Однак блакитне світло, випромінюване гаджетами, порушує сон, підвищуючи рівень кортизолу і сприяючи набору ваги.

Більше рухайтеся

У 1960 році майже половина робочих місць вимагала фізичної активності, зараз – менше 20%. Дистанційні наради замінили навіть невелику офісну активність на кшталт переміщень між кабінетами або будівлями. Хоча багато що змінилося, ці уроки з минулого можуть допомогти зробити життя здоровішим і якіснішим.

Інші новини зі сфери здоров’я

Раніше УНІАН повідомляв, що лікарі порадили людям за 65 не їсти ці 6 продуктів. З віком організм змінюється, обмін речовин і підтримка м’язової маси, регуляція цукру в крові та контроль запалення стають важливішими, ніж просте скорочення калорій. Вдумливий вибір дієти може допомогти зберегти силу, енергію і загальний стан здоров’я.

Крім того, ми розповідали про “горіховий” сніданок, який здатний поліпшити роботу мозку на весь день. Одне дослідження підтверджує, що волоські горіхи – справжня їжа для мозку.

Читайте також

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…

Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси

Сир може допомогти в схудненні, а також нормалізації рівня цукру в крові.Високий вміст білкаОднією з найважливіших поживних властивостей сиру є вміст білка. В одній порції міститься майже 24 грами. Дослідження показують, що…

Складено ТОП-7 продуктів із великим вмістом клітковини: що додати в тарілку

У списку є груші та шпинат.Експерти назвали продукти, які містять навіть більше клітковини, ніж насіння чіа, пише verywellhealth.com.Нагадується, що чоловіки мають з'їдати від 28 до 34 г клітковини на день (залежно від…