Дім

Як відрізнити справжню корицю від касії: головні ознаки

Як відрізнити справжню корицю від касії: головні ознаки

Смак і аромат касії та кориці істотно відрізняються

Кориця – одна з найпопулярніших спецій у світі, проте не всі знають, що вона має кілька видів, кожен із яких відрізняється складом, властивостями та вартістю. Недосвідченій людині складно відрізнити справжню корицю від касії – її більш доступного аналога. Ukr.Media розповідає, що важливо знати різницю, оскільки вона впливає не лише на смак, а й на користь спеції.

Основні види кориці

Активно застосовують тільки 4 види кориці: китайську, цейлонську, сайгонську, індонезійську. Справжня або класична кориця – це цейлонська, що росте на території Індії, Шрі-Ланки. Цей вид прянощі отримав назву справжньої. У Китаї, Індонезії та у В’єтнамі росте касія, яка менш корисна і якісна.

Як відрізнити цейлонську корицю від касії

Смак і аромат касії та кориці істотно відрізняються. Порошок кориці м’якший, має трохи солодкий смак, пряний легкий аромат. У касії смак гостріший, насичений, а аромат досить різкий, пекучий.

Оскільки справжня кориця коштує дорого, в магазинах переважно продається касія. Вартість цейлонської кориці в 3,5 раза дорожча, ніж аналог, що обумовлено фактором ручного збору прянощі.

Вибираючи корицю в магазині, потрібно уважно вивчити інформацію на упаковці. Цейлонська кориця позначається під назвою Cinnamomum zeylonicum, а касі – Cinnamomum aromaticum. Виробник може прописати лише країну виробництва сировини, орієнтуватися тоді потрібно на Шрі-Ланку.

Корицю та касію також можна відрізнити за зовнішнім виглядом. Товста паличка касії груба, темного нерівномірного забарвлення, менш закручена. Цейлонська кориця згортається як папірус з тонкою стінкою, край крихкий, структура волокон рівномірна і світла.

Фахівці рекомендують купувати палички кориці, оскільки в меленому вигляді розрізнити справжню спецію і її аналог складно.

Також існує простий спосіб виявлення підробки: на порошок потрібно капнути йод і подивитися на колір. Справжня кориця забарвлюється в блакитний колір, а у порошку касії з’являється темно-синій відтінок. Але слід врахувати, що в порошку переважно продається касія.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…

Де і як зберігати м’ясо в холодильнику: ви точно кладете не туди

Розбираємося, скільки можна зберігати м'ясо в холодильнику та рибу і на яку полицю їх класти, щоб довше залишалися свіжими.Якщо вам хоч раз колись доводилося викидати зіпсоване м'ясо або рибу з холодильника, то ви…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…