Дім

Ідеальний смак та аромат: як швидко і смачно засолити червону рибу

Ідеальний смак та аромат: як швидко і смачно засолити червону рибу

Найкраще вживати в їжу дику червону рибу, через те, що вона містить більше корисних вітамінів і мінералів, ніж фермерська

Червона риба – це не лише смачно, а й корисно. Вона чудово підходить для швидкого сніданку у вигляді бутербродів, паштетів або ж як основа для різноманітних страв. Шеф-кухар Євген Клопотенко розповідає, як правильно та швидко засолити червону рибу.

Яку рибу можна засолити таким способом

Окрім власне червоної риби, до якої можна віднести будь-який лосось, сьомгу, форель, горбушу, таким самим методом можна засолити філе будь-якої риби. Так ви можете засолити філе морського судака чи окуня, сибас або дорадо. Залежно від розміру філе на приготування може піти трохи менше часу ніж просолювання великого шматка лосося. Невеличке філе сибаса чи дорадо може засолитись вже протягом декількох годин. Окрім як робити бутерброди з такою рибою ви можете просто нарізати її на сашимі або приготувати рибний тартар.

Скільки можна зберігати засолену рибу

Після того, як риба буде засолена її потрібно зберігати виключно в холодильнику. Для цього якнайкраще підійде герметичний пластиковий або скляний контейнер. За його відсутності ви можете просто щільно замотати рибу у харчову плівку. Зберігати засолену рибу в холодильнику варто не більше трьох днів.

Рецепт засолу червоної риби

Інгредієнти:

  • червона риба – 1 кг;
  • сіль – 2 ст.л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • чорний перець – 1 ч.л.;
  • кріп – 10 гілочок.

Процес приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти, щоб засолити червону рибу.
  2. Сіль і цукор потрібно попередньо змішати в одній місткості. Потім зробіть мелений перець. Можна взяти кілька горошин чорного перцю, загорнути в рушник і побити молотком, потім зібрати. Додайте перець до солі та цукру, перемішайте.
  3. Філе риби необхідно помити, обсушити паперовим рушником, а потім посипати з обох сторін сумішшю солі, цукру й перцю.
  4. Візьміть гілочки кропу, помийте під проточною водою, висушіть паперовим рушником, і поріжте дрібно. Посипте зверху рибу.
  5. Покладіть рибу в герметичну місткість і поставте в холодильник на 4 години.

Читайте також

Як зробити скріншот на ноутбуці

Скріншот — це знімок екрана, який дозволяє швидко зберегти важливу інформацію або поділитися нею з іншими. Якщо ви шукаєте відповідь на питання, як зробити скріншот на ноутбуці, у цій статті ми розглянемо всі можливі

Як варити цільнозернову вівсянку: час приготування та особливості

азвичай більшість виробників друкують на пакуванні крупи невелику інструкцію зі способом та часом приготування Вівсяну цільнозернову крупу вважають одним з найкорисніших варіантів цієї крупи, оскільки вона є найменш…

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Зустріч Ісуса Христа з Симеоном: історія та традиції Стрітення

На Стрітення Господнє існує кілька важливих традицій Стрітення Господнє – це одне з найдавніших та найважливіших християнських свят, яке святкують на початку лютого. Це свято символізує зустріч Ісуса Христа, немовляти, з…

Навіть після дощу вікна будуть чистими: секрет у двох інгредієнтах

Як би добре ви не помили вікно, а після дощу воно знову брудне, наче роками не милося. Але досвідчені господині миють вікна раз на рік, тому що вони у них не забруднюються й завжди чисті. А секрет чистоти у двох…