Дім

Як вибрати свіжу рибу та не отруїтися: 5 ознак якості

Як вибрати свіжу рибу та не отруїтися: 5 ознак якості

У свіжої риби зябра мають яскраво-червоний або рожевий колір

Під час купівлі риби важливо уважно оцінити її свіжість, адже зіпсований продукт може призвести до отруєння. УНІАН розповів про 5 способів, які допоможуть визначити якісну рибу при покупці.

Перевірте зябра

У свіжої риби зябра мають яскраво-червоний або рожевий колір. Якщо зябра мають бурий або темно-сірий колір, і покриті каламутним слизом з неприємним запахом – товар несвіжий.

Оцініть очі

Очі у свіжої риби повинні бути опуклі та прозорі. Якщо ж риба довго зберігалась на відкритому повітрі, то її очі мутніють і западають в голову.

Оцініть запах

Запах свіжої риби специфічний, але відрази не викликає. У ньому не повинно бути ноток тухлості. В процесі розкладання тканин риба виділяє аміак, який надає їй різкий неприємний запах.

Перевірте луску

У свіжої риби луска щільно прилягає до тіла і не має серйозних пошкоджень. Через транспортування можуть бути невеликі потертості. Але якщо луску можна легко зняти рукою – від покупки такої риби краще відмовитися.

Занурте рибу у воду

При покупці перевірити рибу таким способом не вийде, тому перевірку проводять вдома. Наберіть воду в глибоку миску і занурте в неї рибу. Якщо тушка потоне, то вона свіжа, а погана риба спливе на поверхню.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…