Дім

Як правильно та смачно варити броколі: корисні поради

Як правильно та смачно варити броколі: корисні поради

Головний принцип приготування броколі – контроль часу та процесу варіння

Броколі – не лише смачна, а й дуже корисна капуста, багата на вітамін С, білки, фолієву кислоту та клітковину. Вона чудово доповнює будь-які страви. Ukr.Media розповідає, що для того, щоб броколі залишалась поживною та смачною, важливо знати, як правильно її варити.

Скільки часу варити броколі

Головний принцип приготування броколі – контроль часу та процесу варіння. Щоб овоч не втратив всі корисні вітаміни для організму, важливо навчитися правильно його варити. Час і процес варіння може відрізнятися, адже все залежить від того, яку капусту ви використовуєте – заморожену чи свіжу.

Як варити заморожену броколі

Якщо ви купили заморожену броколі або заготовили її самостійно, пам’ятайте, що броколі не потрібно попередньо розморожувати. Це може призвести до втрати форми та виду овочів. Дотримуйтеся наступних кроків:

  1. Закип’ятіть 1,5 л води, додавши 1 ст. л. солі.
  2. Помістіть суцвіття в окріп.
  3. Варити треба не більше 12 хвилин.
  4. Готову капусту діставайте з води шумівкою.

Як варити свіжу броколі

Відварити свіжу броколі не важко, якщо дотримуватися всіх рекомендацій. Перед самим процесом необхідно ретельно промити овоч під проточною водою, а потім залишити його в підсоленій воді на 10 хвилин. Це допоможе ліквідувати всіх шкідників, які можуть бути в качані. Далі виконайте наступні дії:

  1. Спочатку відріжте гострим ножем головне стебло.
  2. Почніть відокремлювати руками кожен бутон, але якщо вони щільно прилягають до стебла, то скористайтеся ножем. Будьте обережні, щоб не пошкодити форму.
  3. Візьміть велику каструлю, наповніть її водою і доведіть до кипіння. Навіть якщо качан у вас невеликий, його рекомендується варити у великій кількості рідини.
  4. Додайте не більше двох чайних ложок солі на 1,5 літра води.
  5. У киплячу воду поступово починайте опускати бутони.
  6. Закрийте каструлю кришкою і відваріть на середньому вогні не більше п’яти хвилин.
  7. Потім акуратно шумівкою дістаньте суцвіття з каструлі.
  8. Для того, щоб вони зберегли свою форму, відразу після варіння обдайте їх крижаною водою.

Як варити броколі в пароварці

Якщо зварити броколі на пару, то більшість корисних речовин буде збережена. Виконайте наступні дії:

  1. Перед варінням розподіліть качан на окремі суцвіття і помістіть їх в чашу пароварки.
  2. Обов’язково накрийте місткість кришкою.
  3. Через дев’ять хвилин ви отримаєте готову страву.
  4. Перед подачею на стіл її потрібно посолити.

Читайте також

Як зробити скріншот на ноутбуці

Скріншот — це знімок екрана, який дозволяє швидко зберегти важливу інформацію або поділитися нею з іншими. Якщо ви шукаєте відповідь на питання, як зробити скріншот на ноутбуці, у цій статті ми розглянемо всі можливі

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Зустріч Ісуса Христа з Симеоном: історія та традиції Стрітення

На Стрітення Господнє існує кілька важливих традицій Стрітення Господнє – це одне з найдавніших та найважливіших християнських свят, яке святкують на початку лютого. Це свято символізує зустріч Ісуса Христа, немовляти, з…

Щоб не злиплися і не розвалились: як правильно варити пельмені

Час приготування залежить від розміру пельменів Пельмені – чудовий варіант, якщо у вас немає часу на приготування їжі, а вони вже лежать в морозилці. Проте, у процесі приготування можуть виникнути питання щодо варіння…

Навіть після дощу вікна будуть чистими: секрет у двох інгредієнтах

Як би добре ви не помили вікно, а після дощу воно знову брудне, наче роками не милося. Але досвідчені господині миють вікна раз на рік, тому що вони у них не забруднюються й завжди чисті. А секрет чистоти у двох…