Здоров'я

Яка найшкідливіша частина курки – її не варто вживати в їжу

Яка найшкідливіша частина курки - її не варто вживати в їжу

Соковита курка у багатьох людей є улюбленим м’ясом, і навіть думки про неї викликають слинки. Але не всяка курятина корисна для здоров’я. Деякі частини птиці краще видалити під час приготування і ніколи не їсти, якщо не хочете отруїтися.

Яка частина курки шкідлива для здоров’я

Якщо ви стежите за фігурою, то найшкідливіша частина курки – це шкіра. Цей орган майже на 100% складається з жиру і є рекордсменом за калорійністю.

Однак у шкіри також є плюс – вона робить м’ясо соковитим і ароматним, оскільки є натуральним підсилювачем смаку. Тому якщо після її видалення ви рясно солите і поливаєте олією курку, щоб вона була смачнішою, то користь нівелюється.

Поширеною відповіддю щодо того, яку частину курки краще не їсти, є легені. У них накопичується багато бактерій і паразитів, попереджає видання Pulse. Навіть після термічної обробки орган може залишитися небезпечним.

Також видання не рекомендує їсти курячі голови та хвостики. Ці частини містять токсини, які можуть нашкодити здоров’ю.

Яка найшкідливіша частина курки - її не варто вживати в їжу

Яка частина курки найшкідливіша на думку вчених

Як пояснює видання WedMD, курятина загалом вважається корисним і поживним продуктом. Найотруйніша частина курки – сира, оскільки в ній дуже швидко розмножуються бактерії. Яке б м’ясо ви не готували, його точно не варто їсти, якщо курятина не доготовлена всередині. Під час приготування обов’язково перевіряйте готовність по найтовстішій частині.

Цю думку поділяє дієтологиня Кара Харбстріт. На її думку, всі частини курки можуть стати частиною здорового раціону. Сама Кара вважає темне м’ясо кориснішим, ніж біле. Хоча воно калорійніше, у ньому також більше вітамінів і корисних жирів. Також дієтологиня закликає не мити курку під краном перед приготуванням. Так ви не змиєте бактерії, зате можете занести нові з водопровідної води.

Читайте також

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Складено ТОП-7 продуктів із великим вмістом клітковини: що додати в тарілку

У списку є груші та шпинат.Експерти назвали продукти, які містять навіть більше клітковини, ніж насіння чіа, пише verywellhealth.com.Нагадується, що чоловіки мають з'їдати від 28 до 34 г клітковини на день (залежно від…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…

Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси

Сир може допомогти в схудненні, а також нормалізації рівня цукру в крові.Високий вміст білкаОднією з найважливіших поживних властивостей сиру є вміст білка. В одній порції міститься майже 24 грами. Дослідження показують, що…