Дім

Як правильно готувати гриби шиїтаке: поради для збереження текстури та аромату

Як правильно готувати гриби шиїтаке: поради для збереження текстури та аромату

Шиїтаке – ароматний та корисний інгредієнт, який додасть вашим стравам особливого смаку. Shuba розповідає, як правильно готувати ці гриби швидко та смачно.

Як приготувати свіжі шиїтаке

Шиїтаке обов’язково потрібно обсмажити, зварити чи протушкувати, тому що сирі гриби вживати не радять, адже вони можуть містити токсини. Але за достатньої термічної обробки вони повністю безпечні.

Спосіб приготування:

  1. Промийте гриби під проточною водою або протріть вологою серветкою, щоб видалити бруд;
  2. Видаліть жорсткі ніжки – вони тверді, але з них може вийти смачний грибний бульйон;
  3. Наріжте капелюшки скибочками, кубиками або залиште цілими залежно від рецепта;
  4. Далі використовуйте гриби так, як вказано у вашому рецепті.

Найпростіший спосіб приготування – швидке обсмажування на сковороді. Обсмажте гриби на середньому вогні з додаванням часнику або імбиру. Але щоб зберегти корисні властивості, не пересмажуйте шиїтаке – достатньо 3-5 хвилин. Ви також можете використовувати соєвий соус, кунжутну олію та зелень, щоб підкреслити смак грибів.

Як готувати сушені шиїтаке

  1. Помістіть сушені шиїтаке у велику миску;
  2. Залийте їх гарячою водою (60-80°C), щоб гриби були повністю покриті;
  3. Залиште на 20-30 хв, поки вони не стануть м’якими;
  4. Після замочування злийте воду, але не виливайте рідину – вона насичена ароматом і чудово підходить для бульйонів та соусів;
  5. Далі використовуйте гриби так, як вказано в рецепті.

Також можна замочити шиїтаке у холодній воді на 6-8 годин або на ніч у холодильнику. Так гриби збережуть більше смаку.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…