Дім

Що треба зробити перед смаженням, аби уникнути бризок олії: корисний лайфхак

Що треба зробити перед смаженням, аби уникнути бризок олії: корисний лайфхак

Олія бризкає через вологу, яку виділяють продукти під час приготування

Смаження котлет і стейків нерідко перетворюється на справжнє випробування через бризки олії, що розлітаються по всій кухні. Вони забруднюють плиту, стіни, посуд, а також можуть залишити плями на одязі чи навіть спричинити опіки. Ukr.Media розповідає про те, як уникнути бризок олії під час смаження.

Олія бризкає через вологу, яку виділяють продукти під час приготування. Крім того, сковорідка може не висохнути після миття. В результаті плита і все, що поруч, покривається жирними плямами.

Щоб зупинити розбризкування олії, багато господинь присипають сковорідку сіллю. Однак так страву легко пересолити. Тому експерти запропонували більш дієвий лайфхак. Замість солі вони пропонують взяти оцет.

Як це працює?

Перед тим, як почати смажити, достатньо протерти дно сковорідки паперовим рушником, злегка змоченим в оцті. На смак це не вплине – все швидко вивітрюється. При цьому оцет спрацює як стабілізатор. Його гігроскопічні властивості дозволяють зупинити неконтрольоване розбризкування олії.

Читайте також

Як зробити скріншот на ноутбуці

Скріншот — це знімок екрана, який дозволяє швидко зберегти важливу інформацію або поділитися нею з іншими. Якщо ви шукаєте відповідь на питання, як зробити скріншот на ноутбуці, у цій статті ми розглянемо всі можливі

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Навіть після дощу вікна будуть чистими: секрет у двох інгредієнтах

Як би добре ви не помили вікно, а після дощу воно знову брудне, наче роками не милося. Але досвідчені господині миють вікна раз на рік, тому що вони у них не забруднюються й завжди чисті. А секрет чистоти у двох…

Як і скільки потрібно варити горох: прості поради від шеф-кухаря

Багато хто уникає приготування гороху, адже процес здається занадто важким Страви з гороху популярні не лише через унікальний смак, а й за корисні властивості, адже ці бобові є чудовим джерелом рослинного білка. З гороху…

Якими матеріалами ніколи не можна мульчувати часник і цибулю: постраждає урожай

Найбільш поширеними матеріалами для мульчування є опале листя, солома, сіно та хвойні Мульчування грядок є дуже корисною процедурою, але важливо пам'ятати, що не всі матеріали підходять для всіх культур і можуть…