Дім

Гід по кардамону: як обрати, зберігати та використовувати

Гід по кардамону: як обрати, зберігати та використовувати

Ця спеція походить із сімейства імбирних і є однією з найдорожчих у світі, через що кардамон називають «королем спецій»

Кардамон – це ароматна пряність, яку широко застосовують у кулінарії по всьому світу. Він входить до складу випічки, напоїв, м’ясних та овочевих страв. Shuba розповідає про кардамон та як його зберігати та обирати.

Походження та різновиди кардамону

Кардамон вирощують в Індії, на Шрі-Ланці та у Гватемалі. Зазвичай його можна знайти в меленому вигляді, але також він продається у вигляді насіння та цілих коробочок.

Основні сорти:

  1. Зелений кардамон – зелені стручки, або коробочки кардамону (також відомі як справжній кардамон), збирають з рослини кардамону Elettaria недозрілими. Вони мають розмір приблизно з арахіс, видовжену форму і шавлієво-зелений колір. Для приготування страв використовується лише насіння всередині стручка. Воно має квітковий, м’ятний та злегка гіркий аромат. Саме з цього виду роблять мелений кардамон.

  2. Чорний кардамон – цей вид трохи більший за розміром, має темно-коричневий колір та шорстку оболонку. А після збирання чорний кардамон обробляють димом, що дає унікальний смак та аромат.

  3. Білий кардамон – це зелений кардамон, який відбілили. Завдяки цьому процесу аромат розсіюється і пом’якшується. Але білий кардамон не вважається окремим сортом.

Який на смак кардамон

Ця спеція має дуже унікальний і складний аромат – він злегка солодкий, але одночасно з цим перцевий і дуже впізнаваний. Тому додавати його потрібно небагато, інакше страва може стати гіркою.

Як правильно зберігати кардамон

Кардамон варто зберігати в герметичному контейнері, у прохолодному темному місці, без постійного впливу сонячного проміння.

Мелений кардамон варто використати впродовж трьох місяців, а цілий зберігатиме свій природний аромат до року.

Як подрібнити кардамон у домашніх умовах?

Щоб зробити власний мелений кардамон:

  1. Розімніть стручки, щоб дістати насіння.
  2. Покладіть їх у млинок для спецій та подрібніть, поки насіння не перетвориться.

Читайте також

Як зробити скріншот на ноутбуці

Скріншот — це знімок екрана, який дозволяє швидко зберегти важливу інформацію або поділитися нею з іншими. Якщо ви шукаєте відповідь на питання, як зробити скріншот на ноутбуці, у цій статті ми розглянемо всі можливі

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Як варити цільнозернову вівсянку: час приготування та особливості

азвичай більшість виробників друкують на пакуванні крупи невелику інструкцію зі способом та часом приготування Вівсяну цільнозернову крупу вважають одним з найкорисніших варіантів цієї крупи, оскільки вона є найменш…

Зустріч Ісуса Христа з Симеоном: історія та традиції Стрітення

На Стрітення Господнє існує кілька важливих традицій Стрітення Господнє – це одне з найдавніших та найважливіших християнських свят, яке святкують на початку лютого. Це свято символізує зустріч Ісуса Христа, немовляти, з…

Щоб не злиплися і не розвалились: як правильно варити пельмені

Час приготування залежить від розміру пельменів Пельмені – чудовий варіант, якщо у вас немає часу на приготування їжі, а вони вже лежать в морозилці. Проте, у процесі приготування можуть виникнути питання щодо варіння…