Дім

Гід по кардамону: як обрати, зберігати та використовувати

Гід по кардамону: як обрати, зберігати та використовувати

Ця спеція походить із сімейства імбирних і є однією з найдорожчих у світі, через що кардамон називають «королем спецій»

Кардамон – це ароматна пряність, яку широко застосовують у кулінарії по всьому світу. Він входить до складу випічки, напоїв, м’ясних та овочевих страв. Shuba розповідає про кардамон та як його зберігати та обирати.

Походження та різновиди кардамону

Кардамон вирощують в Індії, на Шрі-Ланці та у Гватемалі. Зазвичай його можна знайти в меленому вигляді, але також він продається у вигляді насіння та цілих коробочок.

Основні сорти:

  1. Зелений кардамон – зелені стручки, або коробочки кардамону (також відомі як справжній кардамон), збирають з рослини кардамону Elettaria недозрілими. Вони мають розмір приблизно з арахіс, видовжену форму і шавлієво-зелений колір. Для приготування страв використовується лише насіння всередині стручка. Воно має квітковий, м’ятний та злегка гіркий аромат. Саме з цього виду роблять мелений кардамон.

  2. Чорний кардамон – цей вид трохи більший за розміром, має темно-коричневий колір та шорстку оболонку. А після збирання чорний кардамон обробляють димом, що дає унікальний смак та аромат.

  3. Білий кардамон – це зелений кардамон, який відбілили. Завдяки цьому процесу аромат розсіюється і пом’якшується. Але білий кардамон не вважається окремим сортом.

Який на смак кардамон

Ця спеція має дуже унікальний і складний аромат – він злегка солодкий, але одночасно з цим перцевий і дуже впізнаваний. Тому додавати його потрібно небагато, інакше страва може стати гіркою.

Як правильно зберігати кардамон

Кардамон варто зберігати в герметичному контейнері, у прохолодному темному місці, без постійного впливу сонячного проміння.

Мелений кардамон варто використати впродовж трьох місяців, а цілий зберігатиме свій природний аромат до року.

Як подрібнити кардамон у домашніх умовах?

Щоб зробити власний мелений кардамон:

  1. Розімніть стручки, щоб дістати насіння.
  2. Покладіть їх у млинок для спецій та подрібніть, поки насіння не перетвориться.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

Врятувала кросівки тим, що взагалі не призначене для взуття: знову стали білосніжними

Якщо вам здається, що кросівки залишилося тільки викинути, спробуйте цей метод.Біле взуття, власне, як і одяг, брудниться дуже швидко. Але це не має стати приводом відмовляти собі в задоволенні, адже якщо хочеться носити білі…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…