Дім

Як розмножити дріжджі вдома, якщо не вистачає для випічки: два способи

Як розмножити дріжджі вдома, якщо не вистачає для випічки: два способи

Якщо дріжджів майже не залишилось, можна використати альтернативний рецепт

Якщо у вас залишилося зовсім мало дріжджів або їх недостатньо для приготування випічки, їх можна розмножити в домашніх умовах. Shuba розповідає, як розмножити дріжджі вдома.

Простий спосіб

Змішайте 100 грамів дріжджів, 100 грамів води та 100 грамів борошна. Залиште суміш на 4-6 годин. В результаті у вас вийде вже 300 грамів дріжджів, які можна використовувати відповідно до рецепта або розмножити ідентичним способом.

Складний спосіб

Якщо дріжджів майже не залишилось, можна використати альтернативний рецепт. Вам знадобляться:

  • 2 картоплини;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 0,5 ст. ложки солі;
  • 250 мл теплої води;
  • ¼ ч. ложки дріжджів.

Процес приготування:

  1. Картоплю потрібно натерти на тертці, викласти в каструлю, додати цукор та сіль.
  2. Влити воду і поставити на вогонь.
  3. Довести до кипіння й одразу зняти з вогню.
  4. Охолодити суміш до 25-30°C і перелити в банку (таку, щоб близько половини місткості залишалася порожньою).
  5. На горло одягнути гумову рукавичку і поставити в темне місце при кімнатній температурі.
  6. Через 6-12 годин рукавичка надується, а через 24-72 години бродіння закінчиться.
  7. Дріжджі потрібно перелити у меншу місткість, щоб мінімізувати контакт з повітрям.

Цю закваску можна використовувати впродовж 3 тижнів. Далі дріжджі можна розмножувати за тою ж технологією.

Читайте також

Як зробити скріншот на ноутбуці

Скріншот — це знімок екрана, який дозволяє швидко зберегти важливу інформацію або поділитися нею з іншими. Якщо ви шукаєте відповідь на питання, як зробити скріншот на ноутбуці, у цій статті ми розглянемо всі можливі

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Навіть після дощу вікна будуть чистими: секрет у двох інгредієнтах

Як би добре ви не помили вікно, а після дощу воно знову брудне, наче роками не милося. Але досвідчені господині миють вікна раз на рік, тому що вони у них не забруднюються й завжди чисті. А секрет чистоти у двох…

Як і скільки потрібно варити горох: прості поради від шеф-кухаря

Багато хто уникає приготування гороху, адже процес здається занадто важким Страви з гороху популярні не лише через унікальний смак, а й за корисні властивості, адже ці бобові є чудовим джерелом рослинного білка. З гороху…

Якими матеріалами ніколи не можна мульчувати часник і цибулю: постраждає урожай

Найбільш поширеними матеріалами для мульчування є опале листя, солома, сіно та хвойні Мульчування грядок є дуже корисною процедурою, але важливо пам'ятати, що не всі матеріали підходять для всіх культур і можуть…