Здоров'я

Як вибрати десерт, коли підвищений цукор у крові: дієтологи розкрили секрети

Як вибрати десерт, коли підвищений цукор у крові: дієтологи розкрили секрети

Обрати десерт для людей із підвищеним рівнем цукру у крові – це реально, однак потрібно пам’ятати про головні вимоги до нього. Дієтологи стверджують, що у десерті повинні бути збалансовані білки, клітковина та корисні жири, пише EatingWell.

За словами дієтологині Алісси Смолен, потрібно обирати десерти, які не викликають різких стрибків цукру у крові, іншими словами, вони повинні містити баланс білків, клітковини та здорових жирів.

Наприклад, вдалим вибором буде полунично-шоколадний грецький йогурт.

“Звичайний грецький йогурт із цільного молока є чудовим джерелом білка та жиру в поєднанні з багатою на клітковину полуницею, яка є джерелом природного цукру”, – каже дієтологиня Джена Браун. 

Посилаючись на дослідження, вона стверджує, що такі ягоди, як полуниця, можуть покращити рівень цукру в крові та інсуліну після їжі у людей з інсулінорезистентністю або метаболічним синдромом.  

Також до цього десерту можна додати горіхи для хрусткості, чим ще більше збагатити продукт клітковиною. Доведено, що волокна в раціоні сприяють кращому контролю рівня цукру, знижують рівень холестерину та запалення, кажуть дієтологи.

Експертка наголосила, що в цьому десерті поєднується білок (йогурт) і вуглеводи (полуниця, шоколад), що дозволяє уникнути різких стрибків рівня глюкози.

Щодо темного шоколаду, то він містить поліфеноли, які, на думку експертів, можуть зменшити інсулінорезистентність.

Дієтологи дали поради, як обрати десерт, якщо ви маєте підвищений рівень цукру у крові. Вони радять поєднувати білки та вуглеводи – це допомагає запобігти різким стрибкам глюкози. Також слід віддавати перевагу десертам із клітковиною, яка стабілізує рівень цукру.

Крім того, потрібно уникати доданого цукру – десерти з простими вуглеводами можуть призвести до стрибків глюкози. А от здорові жири, навпаки, корисні. Наприклад, ті, які є в горіхах чи йогурті, сповільнюють всмоктування цукрів.

Людям із підвищеним рівнем глюкози у крові дієтологи радять пам’ятати про регулярне харчування: пропуск прийомів їжі може спричинити коливання рівня глюкози та втому.

Актуальним є і вживання цільнозернових продуктів: потрібно вибирайте їжу з мінімум 3 г клітковини на порцію.

Крім правильного харчування, не варто забувати про фізичну активність та якісний сон – вони теж впливають на стабільність рівня цукру, нагадують експерти.

Раніше УНІАН розповідав про 5 чаїв для нормалізації рівня цукру в крові. Напої можуть значно впливати на рівень цукру в крові, пороте, з іншого боку, недостатнє споживання рідини може призвести до зневоднення, що також сприяє підвищенню рівня цукру. Чай має безліч корисних властивостей, і поліпшення контролю цукру – одна з них.

Дієтологи порадили діабетиками вживати зелений чай, чорний чай, імбирний чай, чай із куркуми тощо.

Читайте також

Пластичний хірург назвав спосіб №1 виглядати молодшим: у Гарварді погоджуються

Люди, які прагнуть зберегти молодість, часто ігнорують один потужний і абсолютно безкоштовний спосіб виглядати та почуватися молодше.Деякі заможні технологічні магнати витрачають мільйони на радикальні й подекуди сумнівні…

Чому обмеження націнок не зробить ліки дешевшими: аналіз структури цін на фармринку

В умовах великої війни ліки залишаються чи не єдиним товаром із найнижчою інфляцією — 12,4% за рік, тоді як загальний рівень цін в Україні зріс на 44,2%. Особливо відчутним стало подорожчання базових товарів та послуг.…

Названо 14 суперкорисних продуктів, які можна довго зберігати у кладовій

У головних ролях кіноа, мигдальна олія та багато іншого.Термін "суперпродукти" відноситься до особливо багатих поживними речовинами продуктів, які забезпечують безліч важливих переваг для здоров'я.Прикладами є…

Учені встановили максимальний вік, до якого може дожити людина

Організм зрештою досягає точки, коли він просто не може більше відновлювати себе, незалежно від того, наскільки здоровим він був.Упродовж століть люди мріяли розширити межі старіння, проте нове дослідження показує, що ми…

Цих компонентів не повинно бути у складі фарби для волосся: який найнебезпечніший колір

За словами трихолога, далеко не завжди безаміачні барвники кращі за аміачні.Існує думка, що фарба для волосся без аміаку краща, ніж та, у складі якої є цей компонент. Насправді, це не завжди так - виявилося, що на якість…