Здоров'я

Як вибрати десерт, коли підвищений цукор у крові: дієтологи розкрили секрети

Як вибрати десерт, коли підвищений цукор у крові: дієтологи розкрили секрети

Обрати десерт для людей із підвищеним рівнем цукру у крові – це реально, однак потрібно пам’ятати про головні вимоги до нього. Дієтологи стверджують, що у десерті повинні бути збалансовані білки, клітковина та корисні жири, пише EatingWell.

За словами дієтологині Алісси Смолен, потрібно обирати десерти, які не викликають різких стрибків цукру у крові, іншими словами, вони повинні містити баланс білків, клітковини та здорових жирів.

Наприклад, вдалим вибором буде полунично-шоколадний грецький йогурт.

“Звичайний грецький йогурт із цільного молока є чудовим джерелом білка та жиру в поєднанні з багатою на клітковину полуницею, яка є джерелом природного цукру”, – каже дієтологиня Джена Браун. 

Посилаючись на дослідження, вона стверджує, що такі ягоди, як полуниця, можуть покращити рівень цукру в крові та інсуліну після їжі у людей з інсулінорезистентністю або метаболічним синдромом.  

Також до цього десерту можна додати горіхи для хрусткості, чим ще більше збагатити продукт клітковиною. Доведено, що волокна в раціоні сприяють кращому контролю рівня цукру, знижують рівень холестерину та запалення, кажуть дієтологи.

Експертка наголосила, що в цьому десерті поєднується білок (йогурт) і вуглеводи (полуниця, шоколад), що дозволяє уникнути різких стрибків рівня глюкози.

Щодо темного шоколаду, то він містить поліфеноли, які, на думку експертів, можуть зменшити інсулінорезистентність.

Дієтологи дали поради, як обрати десерт, якщо ви маєте підвищений рівень цукру у крові. Вони радять поєднувати білки та вуглеводи – це допомагає запобігти різким стрибкам глюкози. Також слід віддавати перевагу десертам із клітковиною, яка стабілізує рівень цукру.

Крім того, потрібно уникати доданого цукру – десерти з простими вуглеводами можуть призвести до стрибків глюкози. А от здорові жири, навпаки, корисні. Наприклад, ті, які є в горіхах чи йогурті, сповільнюють всмоктування цукрів.

Людям із підвищеним рівнем глюкози у крові дієтологи радять пам’ятати про регулярне харчування: пропуск прийомів їжі може спричинити коливання рівня глюкози та втому.

Актуальним є і вживання цільнозернових продуктів: потрібно вибирайте їжу з мінімум 3 г клітковини на порцію.

Крім правильного харчування, не варто забувати про фізичну активність та якісний сон – вони теж впливають на стабільність рівня цукру, нагадують експерти.

Раніше УНІАН розповідав про 5 чаїв для нормалізації рівня цукру в крові. Напої можуть значно впливати на рівень цукру в крові, пороте, з іншого боку, недостатнє споживання рідини може призвести до зневоднення, що також сприяє підвищенню рівня цукру. Чай має безліч корисних властивостей, і поліпшення контролю цукру – одна з них.

Дієтологи порадили діабетиками вживати зелений чай, чорний чай, імбирний чай, чай із куркуми тощо.

Читайте також

Печінкова кислота може стати “еліксиром” для продовження життя, – вчені

Літохолева кислота посилює регенерацію м'язів, а також підвищує силу і бігову здатність.Китайські вчені виявили, що тип жовчі, що виробляється печінкою, має схожі ефекти із загальноприйнятим методом обмеження калорій, що…

У п’яти областях можуть ввести “локальний карантин”: МОЗ назвало причину

Ідеться про дистанційне навчання, обмеження кількості відвідувачів в установах та інші протиепідемічні заходи.У п'яти областях через зростання захворюваності на ГРВІ зафіксовано перевищення епідпорогу. Як повідомила…

Що лікує кіноа: дієтологи розкрили 5 цілющих властивостей цього зерна

Кіноа є повноцінним білком і містить усі незамінні для організму амінокислоти.Кіноа - популярна зернова культура, яка до того ж містить багато поживних речовин. Зареєстровані дієтологи назвали 5 змін, які відбудуться в…

Ромашковий чай на ніч: дієтологи пояснили, що буде, якщо вживати напій щодня

Експерти наголосили, що позитивний вплив чаю з ромашки на організм доведений науково.Якщо стрес став нормою вашого життя, він може перерости у хронічну тривогу, а згодом вплинути й на весь організм, спричинивши головні болі,…