Німецька споживча організація відправила до лабораторії шість різних плиток.
У популярному нині в соцмережах дубайському шоколаді виявили небезпечні речовини.
Як повідомляє Der Spiegel, у цих ласощах, які позиціонують як шоколад преміум-класу, містяться канцерогени. Зазначається, що німецька споживча організація Stiftung Warentest відправила до лабораторії шість різних плиток дубайського шоколаду. Результати виявилися здебільшого невтішними.
“Жодна з протестованих дубайських шоколадок не пропонує видатної якості чи особливих смакових відчуттів, які б виправдовували інколи високу ціну. Навпаки: два шоколади з Дубаю були навіть значно забруднені шкідливими речовинами”, – заявили в Stiftung Warentest.
У тестуванні брали участь шоколадки вартістю від 7 євро (320 грн) до 25 євро (1130 грн) за 100 грамів. Чотири з шести продуктів не повинні були продаватися, оскільки списки інгредієнтів та інформація про поживну цінність були неправильними або неповними. У деяких випадках також була відсутня обов’язкова інформація для алергіків.
Деякі зразки “явно” містили 3-монохлорпропандіол та гліцидиловий ефір. Ці жирні забруднювачі часто зустрічаються в рафінованій пальмовій олії і вважаються потенційно канцерогенними. Продукт Le Damas також був “значно” забруднений афлатоксинами плісняви – канцерогенними речовинами, які широко поширені у фісташках.
“Від вживання шоколаду не варто очікувати жодних наслідків для здоров’я. Однак, такі висновки про наявність шкідливих речовин несумісні з обіцянкою найвищої якості”, – акцентували в Stiftung Warentest.
Небезпечні речовини в продуктах харчування
99% морепродуктів забруднені мікропластиком. Дослідники зʼясували, що “безпечних” морепродуктів практично не існує, а найбільшу небезпеку становлять креветки.
Дослідження Кафедри генетики та мікробіології Барселонського університету (Іспанія) виявило, що чайні пакетики теж можуть бути джерелом забруднення мікро- та нанопластиком. І цей пластик може зашкодити клітинам людини.