Здоров'я

У дубайському шоколаді виявили небезпечні речовини

У дубайському шоколаді виявили небезпечні речовини

У популярному нині в соцмережах дубайському шоколаді виявили небезпечні речовини. 

Як повідомляє Der Spiegel, у цих ласощах, які позиціонують як шоколад преміум-класу, містяться канцерогени. Зазначається, що німецька споживча організація Stiftung Warentest відправила до лабораторії шість різних плиток дубайського шоколаду. Результати виявилися здебільшого невтішними.

“Жодна з протестованих дубайських шоколадок не пропонує видатної якості чи особливих смакових відчуттів, які б виправдовували інколи високу ціну. Навпаки: два шоколади з Дубаю були навіть значно забруднені шкідливими речовинами”, – заявили в Stiftung Warentest.

У тестуванні брали участь шоколадки вартістю від 7 євро (320 грн) до 25 євро (1130 грн) за 100 грамів. Чотири з шести продуктів не повинні були продаватися, оскільки списки інгредієнтів та інформація про поживну цінність були неправильними або неповними. У деяких випадках також була відсутня обов’язкова інформація для алергіків.

Деякі зразки “явно” містили 3-монохлорпропандіол та гліцидиловий ефір. Ці жирні забруднювачі часто зустрічаються в рафінованій пальмовій олії і вважаються потенційно канцерогенними. Продукт Le Damas також був “значно” забруднений афлатоксинами плісняви – канцерогенними речовинами, які широко поширені у фісташках.

“Від вживання шоколаду не варто очікувати жодних наслідків для здоров’я. Однак, такі висновки про наявність шкідливих речовин несумісні з обіцянкою найвищої якості”, – акцентували в Stiftung Warentest.

Небезпечні речовини в продуктах харчування

99% морепродуктів забруднені мікропластиком. Дослідники зʼясували, що “безпечних” морепродуктів практично не існує, а найбільшу небезпеку становлять креветки.

Дослідження Кафедри генетики та мікробіології Барселонського університету (Іспанія) виявило, що чайні пакетики теж можуть бути джерелом забруднення мікро- та нанопластиком. І цей пластик може зашкодити клітинам людини.

Читайте також

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…

Рак грудей тепер діагностує ШІ: подробиці нового дослідження

При використання штучного інтелекту виявляли один додатковий випадок хвороби на 1000 жінок.Німецькі дослідники з’ясували, що використання штучного інтелекту при скринінгу раку молочної залози збільшує ймовірність виявлення…