Здоров'я

11 овочів із високим вмістом магнію: список, який варто запам’ятати

11 овочів із високим вмістом магнію: список, який варто запам'ятати

У більшості випадків ми практично ніколи не замислюємося над тим, корисну їжу вживаємо чи ні. Це ж стосується і знання про речовини, які входять до тих чи інших продуктів. Приміром, про магній.

Це мінерал, необхідний для таких життєво важливих процесів, як регуляція рівня цукру в крові та артеріального тиску, підтримання здоров’я кісток, нервова функція, синтез ДНК і реакція на стрес, пише Health.

Шпинат

  • 157 мг магнію на чашку вареного шпинату (37% від добової норми)

Також він містить багато фолату, заліза і кальцію, а також є джерелом антиоксидантів, таких як вітаміни C і E. Шпинат багатий на каротиноїдні антиоксиданти лютеїн і зеаксантин, які підтримують здоров’я очей і захищають від вікової макулодистрофії – провідної причини втрати зору в літніх людей.

Мангольд (листовий буряк)

  • 150 мг магнію на чашку вареного мангольду (36% від добової норми)

Він містить велику кількість калію, який допомагає регулювати артеріальний тиск. Дієта, багата на магній і калій, сприяє зниженню тиску і знижує ризик серцево-судинних захворювань.

Едамаме (варені у воді або на пару в стручках незрілі соєві боби)

  • 99,2 мг магнію на чашку варених едамаме (24% від добової норми)

Вони також є чудовим джерелом рослинного білка (18,5 г на чашку). Едамаме корисні для людей, які дотримуються рослинної дієти, оскільки містять багато білка, заліза, фолату і калію.

Жолудевий гарбуз (акорн)

  • 88,2 мг магнію на чашку вареного гарбуза (21% від добової норми)

Цей вид гарбуза багатий на вітаміни A, C, групи B, калій і клітковину (9 грамів на чашку – 32% від добової норми). Клітковина допомагає підтримувати здоров’я кишківника, регулює рівень цукру в крові та сприяє насиченню.

Артишоки

  • 71,4 мг магнію на чашку варених артишоків (17% від добової норми)

Артишоки багаті на клітковину, вітаміни C і K, а також калій. Вони містять пребіотичні волокна, які живлять корисні бактерії в кишечнику і підтримують його здоров’я.

Сочевиця

  • 71,3 мг магнію на чашку вареної сочевиці (17% від добової норми)

Вона багата рослинним білком (17,9 г на чашку) і клітковиною (15,6 г на чашку – 55% від добової норми). Білок і клітковина допомагають контролювати апетит і підтримувати здорову вагу.

Зелений горошок

  • 62,4 мг магнію на чашку вареного горошку (15% від добової норми)

Горошок багатий на білок, клітковину, вітамін C, залізо і фолат. Фолат, своєю чергою, необхідний для поділу клітин і росту червоних кров’яних тілець, а також важливий для здоров’я вагітних жінок.

Пастернак

  • 45,2 мг магнію на чашку вареного пастернаку (11% від добової норми)

Він багатий на клітковину і вітамін C, який підтримує імунітет і бере участь у синтезі колагену.

Кале (різновид городньої капусти)

  • 45,5 мг магнію на чашку вареного кейла (11% від добової норми)

Це хрестоцвітний овоч, багатий на клітковину, кальцій, залізо і вітамін A. Всього одна чашка вареного кейла покриває понад 100% добової норми вітамінів C і K, необхідних для здоров’я кісток і згортання крові.

Буряк

  • 39,2 мг магнію на чашку вареного буряка (9% від добової норми)

Він містить корисні рослинні сполуки – беталаїни та нітрати, які підтримують здоров’я судин і нормалізують артеріальний тиск.

Броколі

  • 32,8 мг магнію на чашку вареної броколі (8% від добової норми)

Хоча броколі не є лідером за вмістом магнію, вона багата на вітамін C (покриває понад 100% добової норми) і фолат (40% від добової норми).

Інші новини з рубрики про здоров’я

Раніше УНІАН повідомляв, як щоденне поїдання сиру впливає на ваш холестерин. Хоч сир і є справжньою білковою бомбою, перевершуючи в цьому навіть м’ясо і рибу, його не можна назвати ідеальним з точки зору харчування. З ним навіть варто бути обережнішим.

Крім того, ми розповідали, що буде, якщо їсти багато білка. Адже деякі його види можуть бути не такими вже й корисними, як здається на перший погляд. До того ж, іноді не варто купувати білкові добавки, адже якщо білок не використовується, то він або виводиться, або перетворюється на глюкозу, або зовсім відкладається у вигляді жиру.

Читайте також

Пластичний хірург назвав спосіб №1 виглядати молодшим: у Гарварді погоджуються

Люди, які прагнуть зберегти молодість, часто ігнорують один потужний і абсолютно безкоштовний спосіб виглядати та почуватися молодше.Деякі заможні технологічні магнати витрачають мільйони на радикальні й подекуди сумнівні…

Чому обмеження націнок не зробить ліки дешевшими: аналіз структури цін на фармринку

В умовах великої війни ліки залишаються чи не єдиним товаром із найнижчою інфляцією — 12,4% за рік, тоді як загальний рівень цін в Україні зріс на 44,2%. Особливо відчутним стало подорожчання базових товарів та послуг.…

Названо 14 суперкорисних продуктів, які можна довго зберігати у кладовій

У головних ролях кіноа, мигдальна олія та багато іншого.Термін "суперпродукти" відноситься до особливо багатих поживними речовинами продуктів, які забезпечують безліч важливих переваг для здоров'я.Прикладами є…

Учені встановили максимальний вік, до якого може дожити людина

Організм зрештою досягає точки, коли він просто не може більше відновлювати себе, незалежно від того, наскільки здоровим він був.Упродовж століть люди мріяли розширити межі старіння, проте нове дослідження показує, що ми…

Цих компонентів не повинно бути у складі фарби для волосся: який найнебезпечніший колір

За словами трихолога, далеко не завжди безаміачні барвники кращі за аміачні.Існує думка, що фарба для волосся без аміаку краща, ніж та, у складі якої є цей компонент. Насправді, це не завжди так - виявилося, що на якість…