Дім

Чому не можна їсти вчорашній рис: лікарі попередили про небезпеку

Чому не можна їсти вчорашній рис: лікарі попередили про небезпеку

Разом із приготуванням основних страв, таких як м’ясо чи риба, заведено варити ті чи інші каші, готувати картоплю, тобто, подавати гарнір. Один із популярних варіантів – варений білий або коричневий рис. Виявилося, що навіть із ним потрібно бути обережним.

Скільки можна зберігати рис у холодильнику

Експерти з безпеки та гігієни харчових продуктів з High Speed Training склали список найнебезпечніших продуктів, залишки яких часто з’являються в холодильниках людей. У серії роликів у своєму Tik Tok експерти пояснили, які продукти можна залишати “на потім”, а які краще з’їсти відразу. Також вони поділилися порадами, як саме зберігати те, що ви збираєтеся з’їсти пізніше.

До списку небезпечних продуктів потрапив звичайний варений рис. У ролику йдеться, що якщо залишити його при кімнатній температурі або не охолодити її належним чином, спори, що утворилися під час варіння рису, можуть розмножуватися і виробляти токсини.

Фахівці з High Speed Training кажуть, що якщо залишити рис при кімнатній температурі на надто довгий час, це може призвести до розвитку харчового отруєння, оскільки бактерії, такі як Bacillus cereus, можуть розмножуватися і виробляти токсини.

Небезпеку Bacillus cereus пояснили експерти з Right as Rain при Медичному університеті Вашингтона:

“На відміну від сальмонели та кишкової палички, які є харчовими бактеріями, приготування або розігрівання їжі не захистить вас від зараження Bacillus cereus, оскільки токсини стійкі до нагрівання”.

Це означає, що навіть якщо ви ретельно розігрієте гарнір вдруге, токсини залишаться в їжі.

У High Speed Training рекомендують єдиний метод боротьби зі спорами – швидке охолодження гарніру або його залишків. Це означає, що щойно ви з’їли все, що хотіли, а рис охолов до кімнатної температури, потрібно перекласти його в герметичний контейнер і прибрати в холодильник. Вжити гарнір доведеться протягом 24 годин. У разі, коли ви розумієте, що за добу не з’їсте залишки приготовленої їжі, приберіть її в морозилку, тоді термін зберігання збільшиться до двох-трьох днів. Експерти впевнені, що справа не в тому, скільки можна зберігати готовий рис у холодильнику, а в тому, де він перебував до того, як його було охолоджено.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…