Експерти поділилися простим прийомом, як зберегти молоко свіжим довше, ніж зазвичай.
Молоко – один з основних продуктів харчування, але зберегти його свіжим досить довго часто буває проблематично. Однак експерти розкрили простий трюк, як подовжити термін зберігання молока до трьох тижнів – і все це за допомогою інгредієнта, який вже є у вашій кухні.
Що додають у молоко, щоб воно зберігалося довше
Зазвичай після відкриття молоко зберігається від 4 до 7 днів у холодильнику, залежно від його типу. Незбиране молоко, як правило, псується швидше, ніж знежирене або безлактозне, яке може зберігатися до 10 днів. Але, незважаючи на ці терміни, багато людей виявляють, що молоко псується раніше, ніж очікувалося – і його доводиться викидати.
Експерти Wheeldon Brothers поділилися кількома порадами, як зберегти молоко свіжим довше, пише британський таблоїд Express.co.uk.
Ось що вони рекомендують:
- вибирайте найсвіжіше молоко під час купівлі в магазині – дивіться на дату виготовлення або на термін його придатності;
- кладіть молоко в кошик або візок в останню чергу, перед тим як іти до каси – так воно проведе менше часу поза холодильником;
- удома помістіть молоко в найхолоднішу частину холодильника – в ідеалі на полицю, а не на дверцята, де температура “скаче”.
Однак по-справжньому змінює ситуацію простий трюк із сіллю.
“Додавання дрібки солі в молоко і обережне струшування допомагає уповільнити процес скисання“, – стверджують експерти.
За їхніми словами, сіль вбирає зайву вологу і пригнічує ріст бактерій, не дозволяючи молоку псуватися занадто швидко. Цей метод природного консервування працює за рахунок витягування молекул води, зменшуючи умови, необхідні бактеріям для процвітання.
Раніше ми розповідали також, як зберігати яйця “по-американськи”, щоб вони довше залишалися свіжими.