Дім

“Брудна” кухня – дизайнерський тренд 2025 року: ви навіть не здогадуєтесь, але вона потрібна кожному

«Брудна кухня» – новітній концепт дизайну, що не є захаращеним приміщенням, а допоміжним простором для вирішення практичних, але не естетичних кухонних задач, часто званим «запасною кухнею».

“Брудна” кухня – дизайнерський тренд 2025 року: ви навіть не здогадуєтесь, але вона потрібна кожному

Термін “брудна кухня” відображає новітній тренд прихованих кухонних зон, де зберігаються безлад і неестетичні предмети (неочищений посуд, громіздке кухонне начиння), а також проводяться кроки приготування їжі, які краще тримати поза очима гостей.

Навіщо необхідна “брудна кухня” і які переваги вона дає?

Власне кажучи, це додаткова зона поруч з основною кухнею, де можна приховати забруднений посуд, зберігати великогабаритне кухонне приладдя і готувати їжу в окремому просторі, віддаленому від місця прийому гостей та трапези.

Враховуючи, що вся процедура приготування страв, а також безлад приховані, головна кухня залишається чудовою зоною для прийому гостей, а не тільки робочим простором. Це надзвичайно актуально в інтер’єрах з відкритим проектуванням, де кухня постійно знаходиться на передньому плані.

Додаткова кухня виконує купу ролей – від допоміжної зони для приготування страв до сховища, пральні чи простору для зберігання. Найголовніше – щоб вона вміщувала величезні раковини, холодильник, місце для приготування та зберігання продуктів.

“Брудна” кухня – дизайнерський тренд 2025 року: ви навіть не здогадуєтесь, але вона потрібна кожному

Як правильно організувати “брудну кухню” у своєму домі?

“Брудна кухня” підходить не всім. Якщо втілювати цю концепцію на повну, вона може вийти у кругленьку суму, а тим більше, якщо ви мрієте, щоб вона повністю гармоніювала зі стилем вашої головної кухні.

Фахівці виділяють ще одну перешкоду – простір. Багато хто має малі кухні, у зв’язку з чим виділення окремої зони для додаткової кухні стає серйозним викликом. Однак існують методи, які допоможуть пристосувати цей тренд для вашого житла.

Якщо у вас наявне підсобне приміщення, це відмінна нагода переробити його не лише на місце для зберігання і прибирання, але й для приготування страв.

Як правило, підсобні приміщення оснащені мийкою та пральними пристроями, проте ви можете розширити їх функціонал, додавши маленьку духову шафу чи мікрохвильовку з можливістю приготування їжі. Чайник чи аерофритюрниця також стануть цінними помічниками, перетворюючи цей простір на повноцінну кухню.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…

Де і як зберігати м’ясо в холодильнику: ви точно кладете не туди

Розбираємося, скільки можна зберігати м'ясо в холодильнику та рибу і на яку полицю їх класти, щоб довше залишалися свіжими.Якщо вам хоч раз колись доводилося викидати зіпсоване м'ясо або рибу з холодильника, то ви…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…