Дім

“Брудна” кухня – дизайнерський тренд 2025 року: ви навіть не здогадуєтесь, але вона потрібна кожному

«Брудна кухня» – новітній концепт дизайну, що не є захаращеним приміщенням, а допоміжним простором для вирішення практичних, але не естетичних кухонних задач, часто званим «запасною кухнею».

“Брудна” кухня – дизайнерський тренд 2025 року: ви навіть не здогадуєтесь, але вона потрібна кожному

Термін “брудна кухня” відображає новітній тренд прихованих кухонних зон, де зберігаються безлад і неестетичні предмети (неочищений посуд, громіздке кухонне начиння), а також проводяться кроки приготування їжі, які краще тримати поза очима гостей.

Навіщо необхідна “брудна кухня” і які переваги вона дає?

Власне кажучи, це додаткова зона поруч з основною кухнею, де можна приховати забруднений посуд, зберігати великогабаритне кухонне приладдя і готувати їжу в окремому просторі, віддаленому від місця прийому гостей та трапези.

Враховуючи, що вся процедура приготування страв, а також безлад приховані, головна кухня залишається чудовою зоною для прийому гостей, а не тільки робочим простором. Це надзвичайно актуально в інтер’єрах з відкритим проектуванням, де кухня постійно знаходиться на передньому плані.

Додаткова кухня виконує купу ролей – від допоміжної зони для приготування страв до сховища, пральні чи простору для зберігання. Найголовніше – щоб вона вміщувала величезні раковини, холодильник, місце для приготування та зберігання продуктів.

“Брудна” кухня – дизайнерський тренд 2025 року: ви навіть не здогадуєтесь, але вона потрібна кожному

Як правильно організувати “брудну кухню” у своєму домі?

“Брудна кухня” підходить не всім. Якщо втілювати цю концепцію на повну, вона може вийти у кругленьку суму, а тим більше, якщо ви мрієте, щоб вона повністю гармоніювала зі стилем вашої головної кухні.

Фахівці виділяють ще одну перешкоду – простір. Багато хто має малі кухні, у зв’язку з чим виділення окремої зони для додаткової кухні стає серйозним викликом. Однак існують методи, які допоможуть пристосувати цей тренд для вашого житла.

Якщо у вас наявне підсобне приміщення, це відмінна нагода переробити його не лише на місце для зберігання і прибирання, але й для приготування страв.

Як правило, підсобні приміщення оснащені мийкою та пральними пристроями, проте ви можете розширити їх функціонал, додавши маленьку духову шафу чи мікрохвильовку з можливістю приготування їжі. Чайник чи аерофритюрниця також стануть цінними помічниками, перетворюючи цей простір на повноцінну кухню.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…