Дім

“Брудна” кухня – дизайнерський тренд 2025 року: ви навіть не здогадуєтесь, але вона потрібна кожному

«Брудна кухня» – новітній концепт дизайну, що не є захаращеним приміщенням, а допоміжним простором для вирішення практичних, але не естетичних кухонних задач, часто званим «запасною кухнею».

“Брудна” кухня – дизайнерський тренд 2025 року: ви навіть не здогадуєтесь, але вона потрібна кожному

Термін “брудна кухня” відображає новітній тренд прихованих кухонних зон, де зберігаються безлад і неестетичні предмети (неочищений посуд, громіздке кухонне начиння), а також проводяться кроки приготування їжі, які краще тримати поза очима гостей.

Навіщо необхідна “брудна кухня” і які переваги вона дає?

Власне кажучи, це додаткова зона поруч з основною кухнею, де можна приховати забруднений посуд, зберігати великогабаритне кухонне приладдя і готувати їжу в окремому просторі, віддаленому від місця прийому гостей та трапези.

Враховуючи, що вся процедура приготування страв, а також безлад приховані, головна кухня залишається чудовою зоною для прийому гостей, а не тільки робочим простором. Це надзвичайно актуально в інтер’єрах з відкритим проектуванням, де кухня постійно знаходиться на передньому плані.

Додаткова кухня виконує купу ролей – від допоміжної зони для приготування страв до сховища, пральні чи простору для зберігання. Найголовніше – щоб вона вміщувала величезні раковини, холодильник, місце для приготування та зберігання продуктів.

“Брудна” кухня – дизайнерський тренд 2025 року: ви навіть не здогадуєтесь, але вона потрібна кожному

Як правильно організувати “брудну кухню” у своєму домі?

“Брудна кухня” підходить не всім. Якщо втілювати цю концепцію на повну, вона може вийти у кругленьку суму, а тим більше, якщо ви мрієте, щоб вона повністю гармоніювала зі стилем вашої головної кухні.

Фахівці виділяють ще одну перешкоду – простір. Багато хто має малі кухні, у зв’язку з чим виділення окремої зони для додаткової кухні стає серйозним викликом. Однак існують методи, які допоможуть пристосувати цей тренд для вашого житла.

Якщо у вас наявне підсобне приміщення, це відмінна нагода переробити його не лише на місце для зберігання і прибирання, але й для приготування страв.

Як правило, підсобні приміщення оснащені мийкою та пральними пристроями, проте ви можете розширити їх функціонал, додавши маленьку духову шафу чи мікрохвильовку з можливістю приготування їжі. Чайник чи аерофритюрниця також стануть цінними помічниками, перетворюючи цей простір на повноцінну кухню.

Читайте також

Як зробити скріншот на ноутбуці

Скріншот — це знімок екрана, який дозволяє швидко зберегти важливу інформацію або поділитися нею з іншими. Якщо ви шукаєте відповідь на питання, як зробити скріншот на ноутбуці, у цій статті ми розглянемо всі можливі

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Зустріч Ісуса Христа з Симеоном: історія та традиції Стрітення

На Стрітення Господнє існує кілька важливих традицій Стрітення Господнє – це одне з найдавніших та найважливіших християнських свят, яке святкують на початку лютого. Це свято символізує зустріч Ісуса Христа, немовляти, з…

Щоб не злиплися і не розвалились: як правильно варити пельмені

Час приготування залежить від розміру пельменів Пельмені – чудовий варіант, якщо у вас немає часу на приготування їжі, а вони вже лежать в морозилці. Проте, у процесі приготування можуть виникнути питання щодо варіння…

Навіть після дощу вікна будуть чистими: секрет у двох інгредієнтах

Як би добре ви не помили вікно, а після дощу воно знову брудне, наче роками не милося. Але досвідчені господині миють вікна раз на рік, тому що вони у них не забруднюються й завжди чисті. А секрет чистоти у двох…