Дім

Як зберігати петрушку і кріп, щоб місяцями були свіжими: ось куди потрібно покласти

Як зберігати петрушку і кріп, щоб місяцями були свіжими: ось куди потрібно покласти

Петрушка, кріп, базилік та інші ароматні свіжі трави сумно відомі тим, що швидко в’януть у холодильнику, навіть якщо їх загорнути в целофановий пакет. Однак є спосіб продовжити їм життя – британська експертка розповіла, як правильно зберігати кріп і петрушку в холодильнику, щоб вони залишалися свіжими протягом кількох місяців.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали, як зберігати банани, щоб вони не чорніли і не псувалися майже місяць.

Як правильно зберігати петрушку, кріп та іншу зелень – незвичайний лайфхак

Багато хто перед тим, як зберігати кріп у холодильнику (або інші трави), кладе їх у целофановий пакет – щоб не так швидко в’янули. Деякі господині радять загортати їх у вологий рушник чи папір, або ж ставити букет із трав у воду, а потім у холодильник. Ці способи, безумовно, працюють деякий час, але потім трави все одно в’януть і коричневіють.

Але, за словами одного з експертів у соціальних мережах і професіонала в питаннях зберігання продуктів Шантель Міли (Chantel Mila), можна зробити так, щоб вони зберігалися набагато довше, пише британський таблоїд Express.co.uk.

За словами Міли, щоб зберегти трави свіжими протягом кількох місяців, вам знадобиться всього лише лоток для кубиків льоду і один основний інгредієнт для приготування страв – рослинна олія. Ось що зробила експертка:

  • для прикладу подрібнила кілька гілочок розмарину;
  • розклала їх в кожне відділення лотка для кубиків льоду;
  • залила оливковою олією і поставила в морозилку.

Міла стверджує, що заморожування в лотку – чудовий спосіб, як зберігати петрушку свіжою (а також і всі інші трави) набагато довше. Коли ви захочете їх використати, потрібно лише дати їм розморозитися або ж, щоб процес йшов швидше, додати одразу в страву чи на гарячу сковорідку.

На думку експертів Gardeners World, не обов’язково використовувати оливкову олію – вода теж підійде, просто оливкова олія полегшує процес приготування.

Важливий момент: перед заморожуванням трави повинні були повністю покриті водою або оливковою олією – це дасть змогу зберегти їх свіжими цілком.

Завдяки цій хитрості ароматні трави можуть зберігатися протягом кількох місяців – ідеальний варіант, якщо у вас у холодильнику повно свіжої зелені, яку ви не встигаєте використовувати.

Читайте також

Як зробити скріншот на ноутбуці

Скріншот — це знімок екрана, який дозволяє швидко зберегти важливу інформацію або поділитися нею з іншими. Якщо ви шукаєте відповідь на питання, як зробити скріншот на ноутбуці, у цій статті ми розглянемо всі можливі

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Щоб не злиплися і не розвалились: як правильно варити пельмені

Час приготування залежить від розміру пельменів Пельмені – чудовий варіант, якщо у вас немає часу на приготування їжі, а вони вже лежать в морозилці. Проте, у процесі приготування можуть виникнути питання щодо варіння…

Навіть після дощу вікна будуть чистими: секрет у двох інгредієнтах

Як би добре ви не помили вікно, а після дощу воно знову брудне, наче роками не милося. Але досвідчені господині миють вікна раз на рік, тому що вони у них не забруднюються й завжди чисті. А секрет чистоти у двох…

Як правильно сушити речі вдома, коли холодно

Зараз час затяжних дощів і висушити прання на сонці — проблема, з якої часто можна зустрітися. Звичайна сушка у приміщенні може наробити біди: підвищена волога сприяє утворенню конденсату, а він, у свою чергу, —…

Більше Loading...No more posts.