Згідно з висновками вчених, вживання всього лише 17 грамів цього продукту на день може збільшити ймовірність гіпертонії.
Сертифікована дієтологиня Елізабет Шоу назвала продукт №1, вживання якого слід обмежити, щоб знизити ризик високого кров’яного тиску.
“Попри поширеність високого кров’яного тиску, існують заходи, яких ви можете вжити для його запобігання. Одним із найдієвіших є дієта. Хоча існує безліч продуктів для захисту від високого кров’яного тиску, є й інші, які можуть його викликати”, – зазначила вона у своїй статті для eatingwell.com.
Що може спровокувати високий тиск – продукт №1
Вона нагадала про дослідження, які показали, що одним із головних винуватців підвищеного тиску є оброблені м’ясні делікатеси. Згідно з висновками вчених, вживання всього лише 17 грамів обробленого м’яса на день може збільшити ймовірність гіпертонії.
Пояснюється, що оброблені м’ясні продукти шкідливі, тому що в них багато натрію, мало клітковини, також вони містять консерванти, що підвищують артеріальний тиск,
За словами дієтологині, для здорового артеріального тиску необхідно зосередитися на вживанні таких продуктів:
Фрукти. Фрукти багаті калієм, ключовою поживною речовиною для здорового кров’яного тиску.
Овочі. Як і фрукти, овочі багаті на калій. І вони є одними з найкращих джерел клітковини.
Молочні продукти з низьким вмістом жиру та альтернативи молочним продуктам. Ще один продукт, багатий калієм і кальцієм, що регулюють кров’яний тиск.
Цілісні зерна. Крім харчових волокон, цільні зерна містять магній, який також підтримує здоровий кров’яний тиск.
Жирна риба. Багата на омега-3 – жири, які, як було показано, знижують кров’яний тиск.
Також Елізабет Шоу настійно рекомендує не забувати про воду. Постійне споживання рідини підтримує стабільний об’єм крові та допомагає ниркам виводити надлишок натрію, зазначила інша дієтологиня Дрю Хемлер.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, які продукти збивають тиск.