Експерти розповіли, що потрібно зробити з картоплею перед приготуванням, щоб пюре було смачним і тануло в роті.
Для смачного пюре недостатньо просто кинути картоплю в каструлю з водою і зварити її. Британські кулінари стверджують, що використання одного найпростішого інгредієнта перед приготуванням овоча допомагає поліпшити текстуру страви. Фахівці поділилися лайфхаком, як зробити картопляне пюре пишним і гладким.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зберігати кріп і петрушку, щоб вони місяцями були свіжими.
Як поліпшити картопляне пюре
Кулінарні експерти стверджують, що для того, щоб отримати легку і пухнасту текстуру, коренеплід перед приготуванням потрібно замочити в холодній воді, пише британський таблоїд Express.co.uk.
Фахівці з картоплі з Potato Goodness пояснюють: “Замочування картоплі у воді допомагає видалити надлишки крохмалю, який перешкоджає рівномірному приготуванню картоплі, а також створює липку або клейку текстуру на зовнішній стороні овоча”.
Холодну воду, за словами експертів, потрібно використовувати тому, що гаряча вступає в реакцію з крохмалем і ускладнює його відокремлення від картоплі. Нарізану й очищену картоплю рекомендують замочувати в холодній воді не менше, ніж на 30 хвилин перед приготуванням, але можна залишити й на довше.
Видання Simply Recipes і зовсім радить використовувати для замочування овоча крижану воду. “Наповніть велику миску холодною водою і жменею льоду. Покладіть очищену картоплю у воду і дайте їй настоятися щонайменше 30 хвилин, хоча ідеальний варіант – одна година”, – кажуть експерти.
Потім потрібно акуратно вийняти картоплю руками або за допомогою сита, щоб не зачепити крохмаль на дні миски. Пюре виходить набагато легшим і пухнастішим, ніж якби його готували без замочування.
Для чого в картопляне пюре додають яйце
Деякі господині, щоб отримати смачне пухке пюре, також додають у нього сире яйце. Як це зробити:
- потрібно приготувати пюре і дати йому трохи охолонути;
- вбити яйце і перемішати.
Важливо: перед тим, як додати в пюре, яйце радять помити з содою та обдати окропом. Для дитячого пюре сире яйце не варто використовувати.