Здоров'я

Чи можна зберігати їжу у фользі: названо приховану небезпеку для здоров’я

Чи можна зберігати їжу у фользі: названо приховану небезпеку для здоров’я

Ми звикли використовувати алюмінієву фольгу для зберігання залишків їжі у холодильнику, але це може мати погані наслідки для здоров’я, попереджає видання Tasting Table.

На перший погляд, фольга захищає продукти від зовнішніх впливів, але насправді те, що зарожує людському здоров’ю, дуже мікроскопічне, і побачити його неозброєним оком неможливо. Йдеться про небезпечні бактерії.

Зазначається, що коли ми обгортаємо залишки піци або курки у фольгу, це не створює герметичного середовища навколо продукту, а отже, мають можливість розмножуватися невидимі для ока бактерії, які спричинюють харчові отруєння.

Фольга не має всмоктувальних властивостей, іншими словами, вона не прилипає до інших поверхонь, а тому неможливо створити повністю герметичне середовище, як би ретельно не загортати їжу. У маленьких щілинах між фольгою і продуктом харчування можуть розмножуватися такі небезпечні бактері, як стафілокок, ендемічна ґрунтова паличкоподібна бактерія, а також бактерії, що викликають ботулізм і лістеріоз.

Тим часом, наголошується, при правильному зберіганні продуктів ризик зараження бактеріями значно знижується. Тому замість фольги краще обирати герметичні контейнери, наприклад скляні або виготовлені з безпечного пластику. Також підійдуть пакети Ziploc або інші – головне, щоб була надійна застібка. Ідеальним же рішенням буде вакуумний пакувальник.

Раніше УНІАН розповідав, як не зіпсувати чавунної сковороди. Йшлося про те, що деякі продукти можуть завдати серйозної шкоди такому посуду.

Провідний шеф-інструктор кулінарного мистецтва в Інституті кулінарної освіти Ерік Роуз назвав 4 продукти, яких не варто класти у чавунну сковороду, інакше пошкодиться її поверхня, а їжа матиме металевий присмак. Це – помідори, оцет цитрусові та соуси на основі вина.

Експерт наголосив, що коли є потреба готувати страву з цими інгредієнтами, краще використати сковороду із нержавіючої сталі або з антипригарним покриттям. 

Читайте також

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…

Рак грудей тепер діагностує ШІ: подробиці нового дослідження

При використання штучного інтелекту виявляли один додатковий випадок хвороби на 1000 жінок.Німецькі дослідники з’ясували, що використання штучного інтелекту при скринінгу раку молочної залози збільшує ймовірність виявлення…