Дім

Як зберігати яйця, щоб не псувалися місяцями: простий лайфхак, про який мало хто знає

Як зберігати яйця, щоб не псувалися місяцями: простий лайфхак, про який мало хто знає

Багато хто з нас звик зберігати яйця в холодильнику, хоча з часом вони псуються і там, а про те, щоб довго зберігати продукт у великих кількостях – і мови бути не може. Однак британські фахівці підказали незвичайний спосіб, як зберегти яйця свіжими близько чотирьох місяців.

Раніше ми розповідали, чи можна зберігати яйця не в холодильнику і як це робили наші бабусі – виявляється, є 5 способів, як зберегти яйця без холодильника і морозилки.

Як зберегти яйця на довгий час – корисний лайфхак

Прийнято думати, що яйця заморожувати не можна, але це неправда. Навпаки, можна і потрібно, оскільки в морозилці продукт може зберігатися свіжим протягом 4 місяців, тоді як у холодильній камері – трохи більше місяця.

Однак перед тим, як заморозити яйця, необхідно дотримуватися певного порядку дій, пише британський таблоїд Express.co.uk.

Як зберегти яйця в морозилці

Перше правило – яйця не можна заморожувати в шкаралупі. Якщо це зробити, то під впливом низьких температур вміст яйця розшириться, і шкаралупа лопне.

Тому слід зробити наступне:

  • вбити яйця в контейнер необхідного об’єму;
  • збити їх до однорідної консистенції, щоб змішалися білок і жовток – якщо залишити їх у первісному вигляді, то під час заморожування вони загуснуть, що не дасть змоги використовувати їх у рецептах;
  • щоб використовувати заморожену суміш, потрібно дістати її ввечері з морозилки та розморозити через холодильник.

Можна прискорити процес розморожування, якщо обдати контейнер із замороженою яєчною сумішшю водою (холодною).

Після розморожування яйця можна використовувати, як це ви робите зазвичай – для омлету, випічки або приготування інших страв. Відміряти необхідну кількість яєчної маси можна за допомогою простих кухонних ваг – вага одного яйця категорії С1 становить 50-55 г.

Трюк із заморожуванням, кажуть експерти, особливо корисний, якщо ви збивали яйце, але вам потрібно використати лише невелику його частину – наприклад, для змащування випічки.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…