Здоров'я

Чим корисні горіхи макадамія: дієтолог розкрила головні переваги

Чим корисні горіхи макадамія: дієтолог розкрила головні переваги

Горіхи макадамія кремові, маслянисті та сповнені поживних речовин. Ці горіхи часто додають у печиво, але вони можуть запропонувати набагато більше.

Дієтолог Марісса Мешулам зазначила, що горіхи макадамія вважаються протизапальною їжею, що приносить масу користі для здоров’я, пише Martha Stewart.

Горіхи макадамія містять флавоноїди і токотрієноли, які є антиоксидантними сполуками. За словами Мешулам, антиоксиданти борються з вільними радикалами, які спричиняють ушкодження клітин і запалення.

Горіхи багаті на “хороші” мононенасичені жири, які зменшують запалення, пригнічуючи запальні білки. Це важливо, оскільки надмірне тривале запалення може пошкодити ДНК, збільшуючи ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця.

За словами Мешулам, мононенасичені жири знижують рівень “поганого” холестерину. Це примітно, оскільки високий рівень холестерину може збільшити ризик серцевих захворювань.

Також ці горіхи підтримують здоров’я мозку. “Мозок здебільшого складається з жирів, тому вживання в їжу продуктів, багатих на корисні жири, наприклад тих, що містяться в горіхах макадамія, допомагає підтримувати здоров’я мозку”, – пояснила Мешулам.

Горіхи макадамія також містять вітамін Е, додала вона. Ця важлива поживна речовина може сповільнити або запобігти нейродегенеративним захворюванням мозку, включно з хворобою Альцгеймера.

Навіть кишківник отримає користь від горіхів макадамія. “Горіхи макадамія є джерелом розчинної клітковини, яка служить пребіотиком для кишкових бактерій, тобто вона допомагає живити корисні мікроби в кишківнику”, – сказала Мешулам.

Таким чином, щоденна порція з 10-12 горіхів макадамії буде корисна для здоров’я.

Як їсти горіхи макадамії

Горіхи макадамії вживаються самі по собі, як начинка і у випічці. Цей горіх універсальний у багатьох рецептах.

Він підходить для десертів, випічки хліба, супів і салатів та навіть м’яса.

Також можна використовувати олію макадамії. За словами Мешулам, олія макадамії має протилежний ефект, бо в ній відносно мало жирних кислот омега-6 і багато протизапальних жирів. Нею можна заправити салат.

Інші новини про користь горіхів

Раніше було названо 9 чудових переваг волоських горіхів. Волоські горіхи містять безліч корисних жирів, клітковини, вітамінів і мінералів. Вони приносять користь як для мозку, так і допомагають контролювати вагу.

Читайте також

Печінкова кислота може стати “еліксиром” для продовження життя, – вчені

Літохолева кислота посилює регенерацію м'язів, а також підвищує силу і бігову здатність.Китайські вчені виявили, що тип жовчі, що виробляється печінкою, має схожі ефекти із загальноприйнятим методом обмеження калорій, що…

У п’яти областях можуть ввести “локальний карантин”: МОЗ назвало причину

Ідеться про дистанційне навчання, обмеження кількості відвідувачів в установах та інші протиепідемічні заходи.У п'яти областях через зростання захворюваності на ГРВІ зафіксовано перевищення епідпорогу. Як повідомила…

Що лікує кіноа: дієтологи розкрили 5 цілющих властивостей цього зерна

Кіноа є повноцінним білком і містить усі незамінні для організму амінокислоти.Кіноа - популярна зернова культура, яка до того ж містить багато поживних речовин. Зареєстровані дієтологи назвали 5 змін, які відбудуться в…

Ромашковий чай на ніч: дієтологи пояснили, що буде, якщо вживати напій щодня

Експерти наголосили, що позитивний вплив чаю з ромашки на організм доведений науково.Якщо стрес став нормою вашого життя, він може перерости у хронічну тривогу, а згодом вплинути й на весь організм, спричинивши головні болі,…