Здоров'я

Чим корисні горіхи макадамія: дієтолог розкрила головні переваги

Чим корисні горіхи макадамія: дієтолог розкрила головні переваги

Горіхи макадамія кремові, маслянисті та сповнені поживних речовин. Ці горіхи часто додають у печиво, але вони можуть запропонувати набагато більше.

Дієтолог Марісса Мешулам зазначила, що горіхи макадамія вважаються протизапальною їжею, що приносить масу користі для здоров’я, пише Martha Stewart.

Горіхи макадамія містять флавоноїди і токотрієноли, які є антиоксидантними сполуками. За словами Мешулам, антиоксиданти борються з вільними радикалами, які спричиняють ушкодження клітин і запалення.

Горіхи багаті на “хороші” мононенасичені жири, які зменшують запалення, пригнічуючи запальні білки. Це важливо, оскільки надмірне тривале запалення може пошкодити ДНК, збільшуючи ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця.

За словами Мешулам, мононенасичені жири знижують рівень “поганого” холестерину. Це примітно, оскільки високий рівень холестерину може збільшити ризик серцевих захворювань.

Також ці горіхи підтримують здоров’я мозку. “Мозок здебільшого складається з жирів, тому вживання в їжу продуктів, багатих на корисні жири, наприклад тих, що містяться в горіхах макадамія, допомагає підтримувати здоров’я мозку”, – пояснила Мешулам.

Горіхи макадамія також містять вітамін Е, додала вона. Ця важлива поживна речовина може сповільнити або запобігти нейродегенеративним захворюванням мозку, включно з хворобою Альцгеймера.

Навіть кишківник отримає користь від горіхів макадамія. “Горіхи макадамія є джерелом розчинної клітковини, яка служить пребіотиком для кишкових бактерій, тобто вона допомагає живити корисні мікроби в кишківнику”, – сказала Мешулам.

Таким чином, щоденна порція з 10-12 горіхів макадамії буде корисна для здоров’я.

Як їсти горіхи макадамії

Горіхи макадамії вживаються самі по собі, як начинка і у випічці. Цей горіх універсальний у багатьох рецептах.

Він підходить для десертів, випічки хліба, супів і салатів та навіть м’яса.

Також можна використовувати олію макадамії. За словами Мешулам, олія макадамії має протилежний ефект, бо в ній відносно мало жирних кислот омега-6 і багато протизапальних жирів. Нею можна заправити салат.

Інші новини про користь горіхів

Раніше було названо 9 чудових переваг волоських горіхів. Волоські горіхи містять безліч корисних жирів, клітковини, вітамінів і мінералів. Вони приносять користь як для мозку, так і допомагають контролювати вагу.

Читайте також

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…

Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси

Сир може допомогти в схудненні, а також нормалізації рівня цукру в крові.Високий вміст білкаОднією з найважливіших поживних властивостей сиру є вміст білка. В одній порції міститься майже 24 грами. Дослідження показують, що…

Складено ТОП-7 продуктів із великим вмістом клітковини: що додати в тарілку

У списку є груші та шпинат.Експерти назвали продукти, які містять навіть більше клітковини, ніж насіння чіа, пише verywellhealth.com.Нагадується, що чоловіки мають з'їдати від 28 до 34 г клітковини на день (залежно від…