Здоров'я

Чи можна їсти рибу щодня: лікарі дали остаточну відповідь

Чи можна їсти рибу щодня: лікарі дали остаточну відповідь

Риба – універсальне джерело білка, але якщо ви дуже любите морепродукти, то можете задатися питанням, наскільки корисно їсти рибу щодня.

Харчовий консультант Розмарі Траут і медичний консультант Радж Дасгупта розповіли більше про роль риби в збалансованій дієті, пише Delish.

Користь риби для здоров’я

“Регулярне вживання риби пов’язане з нижчим ризиком серцевих захворювань, інсульту і навіть деякими перевагами для психічного здоров’я”, – розповів Дасгупта.

Це також вважається хорошим способом отримання білка. “Загалом, риба є чудовим джерелом повноцінного білка, що означає, що вона містить усі незамінні амінокислоти, які організм не виробляє”, додала Траут.

Крім білка, каже фахівець, така риба, як лосось і тунець, багата незамінними жирними кислотами, які організм не виробляє. Жирні кислоти, як відомо, підтримують здоров’я серцево-судинної системи. Риба також є хорошим джерелом холіну та йоду.

Скільки риби корисно їсти?

“Щоденне вживання риби не є проблемою для більшості людей, але різноманітність допомагає підтримувати збалансований раціон і знижує будь-який довгостроковий ризик від забруднюючих речовин”, – сказав Дасгупта.

Він зазначив, що основна проблема вживання риби в їжу – це ризик ртуті, хоча “це, як правило, не є причиною для сильного занепокоєння для більшості дорослих”.

“Біоакумуляція метилртуті викликає занепокоєння, оскільки вона токсична, особливо для центральної нервової системи”, – сказала Траут. Метилртуть особливо шкідлива для мозку, що розвивається, тому вагітним і жінкам, які годують груддю, рекомендується уникати вживання в їжу такої риби, як риба-меч, тунець і акула.

Ось повний список риб із низьким вмістом ртуті: лосось, креветки, чорний морський окунь, тріска, гребінці, тиляпія, лобстер і сардини.

Краще їсти дику чи вирощену рибу?

Існує багато дискусій про дику і вирощену на фермі рибу, але Траут пояснила, що обидві є хорошими джерелами білка. Через різний раціон дика і вирощена на фермі риба може мати різні смакові та поживні характеристики.

“Купуйте рибу в магазині або в торговця рибою, якому ви довіряєте. Риба завжди має бути дуже холодною і зберігатися на самовідливному льоду в магазині або замороженою”, – порадила Траут.

У більшості випадків, сказав Дасгупта, щоденне споживання риби може бути частиною здорового раціону для більшості людей.

Інші новини про користь риби

Раніше було названо 11 дивовижних переваг риби. Вчені довели, що збільшення споживання риби пов’язане з поліпшенням здоров’я.

Читайте також

Печінкова кислота може стати “еліксиром” для продовження життя, – вчені

Літохолева кислота посилює регенерацію м'язів, а також підвищує силу і бігову здатність.Китайські вчені виявили, що тип жовчі, що виробляється печінкою, має схожі ефекти із загальноприйнятим методом обмеження калорій, що…

У п’яти областях можуть ввести “локальний карантин”: МОЗ назвало причину

Ідеться про дистанційне навчання, обмеження кількості відвідувачів в установах та інші протиепідемічні заходи.У п'яти областях через зростання захворюваності на ГРВІ зафіксовано перевищення епідпорогу. Як повідомила…

Ромашковий чай на ніч: дієтологи пояснили, що буде, якщо вживати напій щодня

Експерти наголосили, що позитивний вплив чаю з ромашки на організм доведений науково.Якщо стрес став нормою вашого життя, він може перерости у хронічну тривогу, а згодом вплинути й на весь організм, спричинивши головні болі,…

Що лікує кіноа: дієтологи розкрили 5 цілющих властивостей цього зерна

Кіноа є повноцінним білком і містить усі незамінні для організму амінокислоти.Кіноа - популярна зернова культура, яка до того ж містить багато поживних речовин. Зареєстровані дієтологи назвали 5 змін, які відбудуться в…