Здоров'я

“Протизапальний” продукт №1, який варто їсти більше: радять дієтологи

"Протизапальний" продукт №1, який варто їсти більше: радять дієтологи

Дієтологи назвали продукт №1, який має протизапальні властивості і може цим здивувати, пише eatingwell.com.

Йдеться про жирну рибу (лосось, тунець, скумбрія, сардини та анчоуси). Завдяки вмісту омега-3 вона може допомогти зменшити хронічне запалення і знизити ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця, діабет 2 типу, хвороба Альцгеймера.

“Включення більшої кількості жирної риби у ваш раціон може підтримати загальний стан здоров’я і знизити ризик цих станів, пов’язаних із запаленням”, – зазначила дієтологиня Лорен Манакер.

Жирна риба – користь для здоров’я

Акцентується, що жирна риба багата на довголанцюгові жирні кислоти омега-3, ейкозапентаєнову кислоту (ЕПК) і докозагексаєнову кислоту (ДГК), які мають протизапальну дію.

“Ці незамінні жирні кислоти відіграють важливу роль у зниженні запалення в організмі. Вони працюють, зменшуючи вироблення запальних молекул і сполук, що може допомогти впоратися з хронічним запаленням, пов’язаним із такими станами, як хвороби серця”, – пояснила дієтологиня.

Одне дослідження показало, що вживання двох-трьох порцій риби на тиждень знижує ризик серцево-судинних захворювань і наслідків серцево-судинних захворювань на 8% і 10% відповідно. Також було виявлено, що щоденне споживання риби знижує ризик серцевих захворювань до 30%.

“Вживання більшої кількості жирної риби [також може] допомогти захистити наші органи від зовнішніх і внутрішніх загроз, таких як забруднювальні речовини”, – розповіла дієтологиня Трейсі Локвуд Бекерман.

Ці незамінні жирні кислоти також важливі для підтримання здоров’я серця, мозку та шкіри, додала дієтологиня Медді Паскуаріелло.

Оскільки організм не може виробляти їх самостійно, важливо споживати омега-3 з їжею.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, чи можна їсти рибу щодня.

Читайте також

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…

М’ясо чи риба: що вибрати для здоров’я та стрункості

Дослідницький інститут Швеції ретельно вивчив і порівняв ці два види продуктів.Під час вибору продуктів для обіду чи вечері люди часто замислюються, що корисніше - м'ясо чи риба. Це особливо важливо для тих, хто ретельно…

Як уповільнити старіння: дієтологи назвали горіх, який найкраще для цього підходить

Ці горіхи - хороше джерело корисних для серця жирів, клітковини й мікроелементів.Волоські горіхи - це більше, ніж просто спосіб боротьби із серцевими недугами. Як виявилося, вони краще, ніж будь-які інші горіхи, підходять для…