Здоров'я

Фрукти та ягоди, у яких найбільше антиоксидантів для здоров’я: ТОП-6

Фрукти та ягоди, у яких найбільше антиоксидантів для здоров'я: ТОП-6

Дипломовані дієтологи Лорі Барретт і Лорен Манакер назвали фрукти і ягоди, в яких антиоксидантів більше, ніж у зеленому чаї, пише realsimple.com.

“Антиоксиданти життєво важливі для загального здоров’я, але кожен тип відіграє свою роль у підтримці нашого здоров’я. Хоча зелений чай є потужним джерелом антиоксидантів, багато фруктів забезпечують такі ж або навіть більші переваги”, – йдеться в публікації.

У яких фруктах є антиоксиданти: ТОП-6

Ось які фрукти особливо виділили дієтологи:

Яблука. Мають вражаючі антиоксидантні властивості. Деякі з поліфенольних антиоксидантів, які ви знайдете в яблуках, включають кверцетин і фенольні кислоти, також вони наповнені вітаміном С. Високий вміст клітковини і покращує здоров’я кишечника, метаболізму і клітин.

Ожина. Ці яскраві фіолетові ягоди багаті на клітковину і сповнені антиоксидантів, таких як антоціани, флаваноли, фенольні кислоти і вітамін С, які допомагають запобігти хронічним захворюванням, а також вашій повсякденній застуді. У сукупності ожина підтримує здоров’я кишківника, серця та очей.

Грейпфрут. Багатий на флавоноїди та фенольні кислоти, а також на клітковину, вітамін A, фолієву кислоту та калій, грейпфрут підтримує здоров’я імунітету, кишківника, серця, очей та обміну речовин.

Чорниця. Один із найбагатших на антиоксиданти продуктів. Антоціани і кверцетин – найпомітніші поліфенольні антиоксиданти, що містяться в чорниці, хоча вона також сповнена марганцю і вітаміну К, що зміцнюють здоров’я кісток і серця.

Сливи. Джерело антиоксидантів, таких як фенольні кислоти й антоціани, а також вітаміну C. Крім того, вони містять багато вітаміну A, вітаміну K і клітковини для поліпшення здоров’я очей, кісток, серця і кишечника.

Гранат. Містить значну кількість фолієвої кислоти та калію, які покращують енергетичний обмін, гідратацію та здоров’я серця. Насіння сповнене клітковини для більш регулярного травлення.

Нагадаємо, раніше було складено ТОП-7 продуктів з великим вмістом клітковини.

Читайте також

Печінкова кислота може стати “еліксиром” для продовження життя, – вчені

Літохолева кислота посилює регенерацію м'язів, а також підвищує силу і бігову здатність.Китайські вчені виявили, що тип жовчі, що виробляється печінкою, має схожі ефекти із загальноприйнятим методом обмеження калорій, що…

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…

Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси

Сир може допомогти в схудненні, а також нормалізації рівня цукру в крові.Високий вміст білкаОднією з найважливіших поживних властивостей сиру є вміст білка. В одній порції міститься майже 24 грами. Дослідження показують, що…