Дім

Як збити вершки без міксера: кулінарні лайфхаки

Як збити вершки без міксера: кулінарні лайфхаки

Холодні вершки збиваються до легких піків швидше, ніж вершки кімнатної температури

Збиті вершки – популярний компонент багатьох десертів, від фруктових ласощів до багатошарових тортів. Зараз складно уявити собі кухню без міксера, однак, якщо у вас немає можливості ним скористатися, це зовсім не означає, що ви не зможете приготувати збиті вершки. Ukr.Media розповідає про кілька перевірених методів, які дозволять збити вершки навіть без міксера.

Що потрібно для успішного збивання?

  1. Використовуйте тільки охолоджені продукти. Холодні вершки збиваються до легких піків швидше, ніж вершки кімнатної температури. Подбайте про те, щоб охолодити не тільки вершки, але й інструменти, якими ви будете працювати, а також контейнер для зберігання вершків.
  2. Підсолоджуйте вершки в самому кінці. Перш ніж додавати в крем наповнювачі, вершки потрібно збити до бажаного стану. І тільки в самому кінці можна буде додати підсолоджувачі: цукор, кленовий сироп, мед або будь-які інші. Водночас додаються й ароматизатори: ванільний екстракт, кардамон або кориця, трояндова вода.

Способи збивання вершків без міксера

  1. Варіант простий – за допомогою вінчика. Збивати вершки потрібно буде у великій мисці, а маленький вінчик для цього не підійде. Найкраще працювати найбільшим вінчиком, що у вас є: так у вершки потрапить більше повітря, і вони зіб’ються швидше.
  2. Варіант для терплячих – за допомогою виделки. Якщо у вас немає вінчика – просто використовуйте виделку. Але для такого способу часу знадобиться більше, оскільки насичення вершків повітрям відбувається повільніше, ніж при використанні вінчика.
  3. Найкумедніший варіант – за допомогою банки. Налийте в баночку вершки, простежте, щоб банка була заповнена наполовину. Додайте до вершків чистий корок (наприклад, від пляшки білого вина) і щільно закрутіть кришку. А потім починається найвеселіше – починайте швидко трясти банку.

Читайте також

Як зробити скріншот на ноутбуці

Скріншот — це знімок екрана, який дозволяє швидко зберегти важливу інформацію або поділитися нею з іншими. Якщо ви шукаєте відповідь на питання, як зробити скріншот на ноутбуці, у цій статті ми розглянемо всі можливі

Розсада в пластикових пляшках: особливості вирощування

Сезон вирощування розсади починається з підготовки матеріалів та вибору способу реалізації робіт. Переважно закупляють пластикові стаканчики чи спеціальні форми для розсади, контейнери. Можна обійтись і без цих…

Щоб не злиплися і не розвалились: як правильно варити пельмені

Час приготування залежить від розміру пельменів Пельмені – чудовий варіант, якщо у вас немає часу на приготування їжі, а вони вже лежать в морозилці. Проте, у процесі приготування можуть виникнути питання щодо варіння…

Навіть після дощу вікна будуть чистими: секрет у двох інгредієнтах

Як би добре ви не помили вікно, а після дощу воно знову брудне, наче роками не милося. Але досвідчені господині миють вікна раз на рік, тому що вони у них не забруднюються й завжди чисті. А секрет чистоти у двох…

Як правильно сушити речі вдома, коли холодно

Зараз час затяжних дощів і висушити прання на сонці — проблема, з якої часто можна зустрітися. Звичайна сушка у приміщенні може наробити біди: підвищена волога сприяє утворенню конденсату, а він, у свою чергу, —…