Дім

Як збити вершки без міксера: кулінарні лайфхаки

Як збити вершки без міксера: кулінарні лайфхаки

Холодні вершки збиваються до легких піків швидше, ніж вершки кімнатної температури

Збиті вершки – популярний компонент багатьох десертів, від фруктових ласощів до багатошарових тортів. Зараз складно уявити собі кухню без міксера, однак, якщо у вас немає можливості ним скористатися, це зовсім не означає, що ви не зможете приготувати збиті вершки. Ukr.Media розповідає про кілька перевірених методів, які дозволять збити вершки навіть без міксера.

Що потрібно для успішного збивання?

  1. Використовуйте тільки охолоджені продукти. Холодні вершки збиваються до легких піків швидше, ніж вершки кімнатної температури. Подбайте про те, щоб охолодити не тільки вершки, але й інструменти, якими ви будете працювати, а також контейнер для зберігання вершків.
  2. Підсолоджуйте вершки в самому кінці. Перш ніж додавати в крем наповнювачі, вершки потрібно збити до бажаного стану. І тільки в самому кінці можна буде додати підсолоджувачі: цукор, кленовий сироп, мед або будь-які інші. Водночас додаються й ароматизатори: ванільний екстракт, кардамон або кориця, трояндова вода.

Способи збивання вершків без міксера

  1. Варіант простий – за допомогою вінчика. Збивати вершки потрібно буде у великій мисці, а маленький вінчик для цього не підійде. Найкраще працювати найбільшим вінчиком, що у вас є: так у вершки потрапить більше повітря, і вони зіб’ються швидше.
  2. Варіант для терплячих – за допомогою виделки. Якщо у вас немає вінчика – просто використовуйте виделку. Але для такого способу часу знадобиться більше, оскільки насичення вершків повітрям відбувається повільніше, ніж при використанні вінчика.
  3. Найкумедніший варіант – за допомогою банки. Налийте в баночку вершки, простежте, щоб банка була заповнена наполовину. Додайте до вершків чистий корок (наприклад, від пляшки білого вина) і щільно закрутіть кришку. А потім починається найвеселіше – починайте швидко трясти банку.

Читайте також

Названо 5 природних способів зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку

Зробити шкіру і тіло молодше хронологічного віку можна природним шляхом – пити достатньо води, уникати куріння, підтримувати здорову вагу. Фахівці назвали п’ять таких способів. Пити воду. Якщо вам хочеться мати більш…

Як зрозуміти, що чоловік почав зраджувати

Психологи вважають, що ознаки подружньої зради побачити легко. То як розпізнати сигнали невірності в поведінці чоловіка? Фахівці з відносин спочатку рекомендують розібратися у причині, через яку чоловік починає шукати інші…

З якої частини яловичини варити суп і холодець: що купити для смаження і тушкування

Далеко не кожна частина тушки універсальна.Для того щоб будь-яка страва, приготована з яловичини, була смачною, потрібно вміти правильно вибирати м'ясо. Будь-яка господиня має знати, яка частина тушки для чого підходить…

З цих номерів телефонують шахраї: ось що не можна їм говорити, якщо вже взяли слухавку

Дізнайтеся, як надійно розпізнати, що вам телефонує шахрай.Кожна людина хоч раз потрапляла в ситуацію, коли шахраї телефонують і вимагають погасити неіснуючий борг, або оплатити операцію родичу. З роками злочинці стають…

Як вином прибрати пляму від вина, що залишилася на одязі

Гарний вечір у приємній компанії може закінчитися трагедією для вбрання. Якщо ви пролили червоне вино на сукню або штани, з цією плямою навряд чи впорається будь-який відбілювач. Однак не варто заздалегідь прощатися з…