Здоров'я

Що буде з тілом, якщо регулярно їсти болгарський перець

Що буде з тілом, якщо регулярно їсти болгарський перець

1. Покращує здоров’я очей

Болгарський перець багатий на вітамін С, антиоксидант, важливий для здоров’я очей. Антиоксиданти можуть допомогти запобігти або відтермінувати проблеми з очима, як-от вікова дегенерація жовтої плями і катаракта, пише Verywellhealth.

Червоний болгарський перець також багатий на вітамін А, який допомагає сітківці перетворювати світло на зображення. Вітамін А також допомагає очам залишатися вологими і може допомогти запобігти сухості.

А помаранчевий болгарський перець містить багато лютеїну і зеаксантину, каротиноїдів, які також необхідні для здоров’я очей.

2. Запобігає анемії

3. Зменшує запалення

Антиоксиданти болгарського перцю можуть допомогти зменшити запалення, відмінну ознаку артриту. Вітамін С захищає клітини від ушкодження і зберігає кістки, включно із суглобами.

4. Допомагає контролювати вагу

Ви отримуєте більшу частину необхідної енергії з харчових вуглеводів. Середній сирий зелений болгарський перець містить близько 5,5 г вуглеводів, тоді як червоний перець містить близько 7,2 г. Близько 77-79 % калорій у болгарському перці складають вуглеводи.

Оскільки болгарський перець не піддається сильній обробці і містить велику кількість клітковини, у нього низький глікемічний індекс (ГІ), показник того, наскільки швидко їжа підвищує рівень глюкози в крові. Продукти з низьким ГІ, такі як перець, корисні для серця.

Вживання вуглеводів із фруктів і овочів може допомогти контролювати вагу і рівень цукру в крові. Це робить болгарський перець хорошим вибором для людей з діабетом.

5. Забезпечує організм необхідними поживними речовинами

Зелений перець багатий на вітаміни групи В і забезпечує пристойну кількість міді, вітаміну К і марганцю.

Червоний перець багатий на вітамін A і кілька вітамінів групи B, включно з B6 (піридоксин) і B9 (фолат). Він також містить багато марганцю та вітамінів E і K.

6. Захищає від вільних радикалів

Вітамін C діє як антиоксидант. А болгарський перець багатий фітохімічними речовинами, включно з фенольними, флавоноїдними і каротиноїдами, що мають потужні антиоксидантні властивості. Антиоксиданти допомагають захистити від вільних радикалів, які пошкоджують ДНК.

Болгарський перець також багатий на амінокислоти, необхідні для розщеплення їжі, відновлення тканин і росту.

Кому не можна їсти болгарський перець

Якщо він вам подобається, то їсти болгарський перець щодня безпечно. Помірне вживання болгарського перцю не повинно викликати побічних ефектів, але в деяких людей він може викликати алергію.

Алергія на болгарський перець частіше спричиняє респіраторні симптоми, ніж симптоми з боку порожнини рота або шкіри. До них належать ринокон’юнктивіт (закладеність носа, чхання, кашель) і головний біль. Алергія на болгарський перець часто пов’язана із синдромом селери-берези-полину-спецій.

Вам також слід уникати болгарського перцю, якщо у вас непереносимість або алергія на пасльонові.

Читайте також

Дієтологи назвали 5 “шкідливих” напоїв, які напрочуд корисні для цукру в крові

У списку є сік і кава."Коли ви намагаєтеся контролювати рівень цукру в крові, вибір відповідного напою може здатися складним завданням. Але що, якщо ми скажемо, що деякі напої, яких ви уникаєте, насправді сумісні з…

Названо 9 звичок, здатних підтримати людей за 70 років

Також психолог поділилася тим, що саме вам слід припинити робити в цьому віці.Деякі психологи стверджують, що можна насолоджуватися перевагами старіння, водночас почуваючись молодшим.Як пояснила нейропсихологиня Санам Хафіз,…

Чим корисний кисломолочний сир і чи варто їсти його щодня: експерти розповіли про всі нюанси

Сир може допомогти в схудненні, а також нормалізації рівня цукру в крові.Високий вміст білкаОднією з найважливіших поживних властивостей сиру є вміст білка. В одній порції міститься майже 24 грами. Дослідження показують, що…

Складено ТОП-7 продуктів із великим вмістом клітковини: що додати в тарілку

У списку є груші та шпинат.Експерти назвали продукти, які містять навіть більше клітковини, ніж насіння чіа, пише verywellhealth.com.Нагадується, що чоловіки мають з'їдати від 28 до 34 г клітковини на день (залежно від…